Den första jag sprang på på vägen till församlingshemmet idag var makens helbror. De har varit som hund och katt under de senaste 10-15 åren. Det verkar i alla fall som grollet släppt lite nu. Jag fick en kram och han är helt ense med undertecknad om placering i minneslunden och han kommer i morgon under minnesstunden.

Allt verkar vara under kontroll i församlingshemmet också. Jag träffade en av killarna och vi kom överens om bord med åtta personer vid varje. Det känns som lagom stora grupper och man slipper långbord där det är omöjligt att tala med varandra. Det finns både whiteboard och filmduk, så det lär inte bli några problem med bildspelet heller.

Minnesstunden startar klockan ett och jag kommer att finnas på plats ett par timmar innan.

Efter församlingshemmet hade jag någon halvtimme för mig själv innan det var dags för lunch. Jag gick till kyrkogården en gång till, besökte minneslunden och tog några foton. Askan grävs inte ner förrän någon gång nästa vecka och jag vet inte när jag kommer hit nästa gång.

Vi tog lunch på en dansk krog där vi avnjöt danskt smørrebrød och bokade samtidigt bord för 20 personer i morgon kväll. Det är vi som stannar kvar över lördagnatten som kan få en trevlig avslutning på dagen. När jag räknade på deltagarförteckningen i morse så fick jag bara ihop till 17 personer. Jag har helt enkelt glömt att sätta upp två av mina bästa vänner på listan. Det märks att det har varit mycket på gång under sista tiden och jag är glad att jag upptäckte det. Nu är totalt 56 personer anmälda inför morgondagen och vi dukar för 60. Då har jag ändå lite marginal.

Ikväll skall vi granska bildspelet med nitiska ögon. Jag har fått igång ”projektorn” så efter kvällens middag hoppas jag få feedback på det.

Etiketter: , , ,