Så fick jag installerat bankprogrammet för inloggningsdosan på den stationära datorn också och har därför kunnat betala fakturan till restaurangen för minnesstunden.

Jag har även återbetalat ett lån till min mamma på 30.000 som hon hjälpte mig med när jag var tvungen att betala för en halvvägs reparation på sommarhuset alldeles efter dödsfallet och då makens bankkonto hade frysts. Vi gjorde upp en lånehandling om återbetalning när bouppteckningarna i båda länderna var gjorda, och det är dom i princip nu. Det återstår en komplettering av den spanska som jag hoppas kunna göra någon gång efter den 10 juni. När det gäller den svenska så har ju inte skatteverket yttrat sig än. Deras handläggningstider är långa och jag hoppas att jag slipper komplettera med fler uppgifter, det får tiden utvisa.

Genom att leta igenom papper så hittade jag mammas personkonto på Nordea, och pengarna överförs idag. Jag avskyr att ha skulder.

När jag tittade på de senaste transaktionerna på mitt bankkonto så såg jag även att jag har fått tillbaka drygt 1500 kr från försäkringsbolaget If. Det är först nu som jag har hunnit gå igenom försäkringsvillkoren ordentligt, när det gällde hemförsäkringen i Sverige så var min första prioritet att få över den i mitt namn och ändra konto för autogiro. Till skillnad mot vissa andra struliga svenska företag så var det inga som helst problem med att få över den i mitt namn, inte behövdes det någon kreditbedömning heller. Vi löste det smidigt med mail. Jag råkade nyligen se att vi har betalat försäkringar för två hus, dvs även för det gamla torpet som vi sålde 2004. Kvinnan på If som jag talade med var mycket vänlig och skulle betala tillbaka så långt det var möjligt. Dessutom ändrade vi försäkringen så att den inte står på två namn, bara på ett.

Nu skall jag fortsätta att maila och tacka för gåvor till läkare utan gränser…

Etiketter: , , , ,