Jag är hemma sen ett par timmar tillbaka efter en god lunch med väninnor. Nu har jag hittat ett nytt bra matställe i bostadsområdet Santo Domingo på andra sidan motorvägen. Inte billigt, men med mycket god mat. Vi satt ute under parasoll i den 35-gradiga värmen i två timmar och det var riktigt svettigt emellanåt, men samtidigt skönt.

Vi delade på lite tapas till förrätt och till varmrätt blev det en sallad med getost och honung och karamelliserad lök, fantastiskt gott. Någon dessert fanns det inte plats för, men en kopp kaffe slank ner. Den här restaurangen blir ett givet kort när makens arbetskamrater kommer hem med diverse papper mm, någon dag i nästa vecka.

Jag satt och skickade tack till de som medverkat till minnesstunden ända fram till kl 2 på eftermiddagen idag, sen var det hög tid att hämta upp väninnan för lunchen. Igår hann jag inte med att maila alla, jag satt en lång stund och försökte boka en taxishuttle mellan Barcelona Flygplats och Calella i Girona, dit jag åker om två veckor. Erbjudandet var fantastiskt bra, ca 250 kr för att bli hämtad på flygplatsen och körd till hotellet i gemensam transport och sen tillbaka igen. Totalt 15 mil. En normal taxiresa enkel väg kostar ca 900 kr!

Precis som med Ryan Air så fungerade inga av mina kreditkort på bokningssajten för transporten. Vad göra? Jo, man ringer till Åsa och ber om hjälp. Hon satte sig vid sin dator och fyllde i beställningen med mina uppgifter. Det funkade helt utan problem. Alltså sitter felet hos mig, eller rättare sagt är det något på min dator som blockerar betalning på vissa sajter. Jag borde kunna klura ut detta, jag gissar att det är min brandvägg eller mitt antivirusprogram som förhindrar det hela. Detta problem får jag felsöka nästa gång det uppkommer, men det är väldigt frustrerande när man känner sig stressad! Tack Åsa för att du räddade min kväll igår!

I morgon skall jag städa poolen igen och försöka rensa ogräs, allt växer som bara den, framför allt det sistnämnda. Rosorna som knappt var utslagna när jag åkte till Sverige den 17 maj blommar fantastiskt vackert. Det är just denna första blomning som är den mest rikliga, sen fortsätter det ända in i november-december om man har tur.

Etiketter: , , , ,