Jag gillar dagar när man får uträttat det man avsett under minimalt med tid. Klockan tio körde jag till min kommun. Där borde det vara bilförbud, för de gamla trånga gatorna är svårkörda och att hitta en parkering är nästan omöjligt. Jag har nu lärt mig att parkera vid tjurfäktningsarenan där de gjort parkeringsplatser på en äng. Därifrån promenerar jag dit jag behöver göra ärenden.

Det tog bara 5 minuter att gå till fastighetsregistret, el registro de la propiedad. Där var det många som köade för att beställa utdrag ur registret, samma som jag gjorde via internet i måndags. Tack och lov frågade mannen bakom disken om jag också skulle ha ett utdrag, det skulle jag ju inte, så jag fick gå in i ett annat rum där handlingarna förvarades.

Det krävdes en hel del letande innan de hittade mina papper, bl a så frågade de mig om min notaries namn, något som jag för mitt liv inte kunde komma ihåg. Det enda jag visste var att mappen var röd. Det var tur att jag hade mitt registerutdrag med mig, för där stod notariens namn och till slut kom mappen fram. Jag betalade 815 euros och 12 cent med check, sen var äntligen det problemet ur världen. Det var det sista som krävdes för att kunna sälja huset, nu står det till 100% i mitt namn.

Eftersom det tog längre än väntat hos fastighetsregistret så var tiden knapp för att köra till grannkommunen Alcobendas och till läkarstationen i La Moraleja. Jag klev in genom dörren precis kl 11.10 när jag hade tid. Jag fick mitt recept på sömnmedel utan problem, och läkaren tyckte att jag såg ut att må bättre än tidigare.

Läkarstationen ligger i anslutning till ett litet shoppingcenter så jag fick uträttat andra ärenden samtidigt. Jag besökte först apoteket, sedan en pappershandel där jag köpte ett paket med A4-papper. Dessa går åt som smör i solen eftersom jag skriver ut så mycket. Jag passerade posten och fick iväg ett viktigt brev och det sista stoppet blev livsmedelsaffären där jag handlade mat inför dagens bridgespel hos mig.

Hela eftermiddagen ägnade jag åt att skanna dokument och skicka vidare till advokaten. Jag har inte hunnit sortera undan alla papper än, bl a är bridgebordet belamrat med diverse dokument, och där skall vi ju spela kort om tre timmar, så jag skall göra ett ryck när jag postat här.

Jag fick fakturan för reparationen på yttertaket, närmare 7000 euros!!, vilken jag lade in för betalning. Samtidigt mailade jag den till försäkringsbolaget och de skall nu transferera ersättningen jag får för invändig målning, 1300 euros. Jag skulle precis ringa målaren när han ringde mig. Han hör av sig på måndag igen, och när jag är i Barcelona så kan han ju ägna sig åt utvändig målning. Det skall bli så bra att få fuktfläckarna åtgärdade, för dom är inte roliga att ha när det kommer spekulanter och tittar på huset.

På eftermiddagen började det regna, så jag var ute i trädgården och tog bort dynor från stolar. Regnet verkar fortsätta idag för himlen är alldeles grå, det gör gott för trädgården i alla fall.

Nej, dags att göra lite nytta, jag skall börja med tilltugget till bridgespelet.

Etiketter: , , , , , ,