Jag började skriva här igår eftermiddag, men jag var så trött så att jag inte orkade fortsätta. Dagen var verkligen fullspäckad. Jag lade mig på tv-soffan på kvällen för att se senaste Wallander-dvd:n Arvet, och det var tredje gången på raken som jag somnade mitt i filmen.

Dagen inleddes med att jag ringde till fastighetsregistret, Registro de la propiedad, i min kommun. De hörde av sig i lördags med någon fråga och meddelande sen att inskrivningen av huset i mitt namn till 100% skulle vara klart på tisdag, dvs i dag. Först så frågade jag om jag kunde betala deras avgift med kort eller checkar, check går bra, och sen så undrade jag om jag kunde beställa ett utdrag ur registret på telefon för att samtidigt kunna hämta detta när jag besöker dom. Det tar en dag från beställning till utskrift. Det gick tyvärr inte, men jag blev tipsad att man kunde göra detta på internet hos ..::- Registradores -::., en fantastiskt bra internettjänst. 20 minuter senare hade jag utdraget ur registret i min inkorg i e-posten. Jag mailade det vidare till Banco Halifax, det är dom som har krävt att få det och fick svar från min bankkvinna att hon trodde att utdraget skulle räcka, och hon har skickat iväg det till deras riskavdelning för kontroll. Dessutom kommer nu lånen att stå enbart i mitt namn.

På förmiddagen ringde min spanska advokat, jag hade på min lista att ringa henne, men hon förekom mig. När det gäller den spanska inkomstdekarationen så är den i princip klar. Vi kom överens om att jag kommer in till Madrid på torsdag och skriver under, sen skall handlingen lämnas in på banken. Sen hade vi ett långt samtal avseende företaget. Det rekommenderade brevet från Registro Mercantil, Merkantilregistret, varnar för två felaktigheter gjorda av företaget. Det ena är att inlämningen av årsredovisningarna till dom inte har skett, det andra felet har med notariehandlingarna som jag lämnade in innan jag åkte till Sverige avseende ändring från fåmansbolag till enmansbolag.

Jag tog upp alla handlingarna avseende företaget och belamrade matsalsbordet med dom. Jag gick igenom alla papper och jag tror att det första felet som merkantilregistret klagar på stämmer. Det verkar som handlingarna som skrevs under av oss i juli förra året inte har lämnats in. En notarie skall nämligen styrka våra namnteckningar innan årsredovisning lämnas in, och avseende året 2008 så hittar jag inte detta intyg, däremot för tidigare år. Min advokat skall hjälpa mig med detta och även gå igenom den senaste ändringen i bolagsordningen för att undersöka det andra felet.

Jag ringde sen min husläkare för att boka tid, jag behöver nya piller så att jag kan sova och orka vidare. Jag fick tid redan igår eftermiddag, men jag bokade till idag istället eftersom läkarstationen ligger ganska nära fastighetsregistret. Det gäller att utnyttja tiden maximalt. Kl 11.10 har jag tid hos läkaren.

I eftermiddag måste jag försöka få ordning på alla papper. Nu är det rörigare än någonsin, jag måste också reda ut och få hjälp med bolagsstämman och årsdeklarationen för företaget avseende 2009. Jag vill inte få felmeddelande från merkantilregistret igen. Jag hinner inte jobba med företaget än, det är för många andra bollar i luften, däremot kan det vara något att satsa på när allt har lugnat ner sig. Däremot så måste ju de obligatoriska uppgifterna som momsredovisning och deklaration mm, skötas under tiden.

Nu skall jag preparera papper som jag måste ha med mig när jag skall in till min kommun om några timmar…

Etiketter: , ,