Idag är himlen alldeles grå, och det kom en rejäl regnskur nyss. Lite otur, för klockan 12 har jag husvisning igen.

Igår förmiddag ringde en av de större och exklusivare mäklarfirmorna i Madrid och frågade om de kunde visa huset idag, en spekulant hade fastnat för fotona (som för övrigt jag har tagit) på deras webbsida. Givetvis välkomnade jag dom med öppna armar.

Strax före stängningsdags inför lunch åkte jag och köpte olika halogenlampor. Dessa går sönder i parti och minut, och det är inte kul att visa upp ett hus med trasiga lampor överallt. En av lampetterna i hallen mellan sovrummen höll för övrigt på att trilla ner, så jag stod på stegen och svettades, bytte till större pluggar och fick till sist fast den på plats igen. Det var med nöd och näppe skall tilläggas. Jag kommer så väl ihåg när maken satte upp dom, det kom många svordomar då.

Jag kom att tänka på att bilen måste besiktigas i juli. Jag har aldrig i hela mitt liv besiktigat en bil och när jag gick igenom pappren i bilen igår så hittade jag i alla fall ett datum, senast den 21 juli. Det var ju tur att jag kollade, jag trodde jag hade hela månaden på mig. Nästa gång jag skall in till Madrid, skulle tro att det blir i nästa vecka, så kommer jag lämna in bilen på en verkstad för en revision innan besiktningen. Bilen är inne på sitt elfte år nu, så jag hoppas att det inte tillstöter några komplikationer. Dessutom kommer jag ändra försäkringen från fullvärde, den gamla försäkringen löper ut samtidigt. Det var min försäkringskvinna i Bilbao som rekommenderade mig detta pga bilens ålder.

Jag skall maila fakturan för måleriet till försäkringskvinnan idag, samtidigt skall jag påminna henne så att den nya bilförsäkringen dras från rätt bankkonto, så att det inte blir det gamla kontot som inte existerar längre.

På kvällen var jag ovanligt trött, jag somnade i soffan mitt i nyhetssändningarna, men lyckades i alla fall hålla mig vaken till en DVD, den engelska versionen av Wallander med Kenneth Branagh, One step behind innan läggdags.

Nu skall jag ner i källan och sortera undan lite papper, förutom detta, husvisning och fotboll Spanien – Paraguay ikväll, så har jag inget mer planerat på agendan…

Etiketter: , ,