Jag känner mig fortfarande matt och trött, men jag tar det lugnt. Igår ringde det på porten nere vid gatan, det var brevbäraren som hade två rekommenderade brev till mig. Jag bad honom köra upp till huset, det är en ganska brant stigning, men han meddelade att han inte fick göra så, istället lade han en avi i brevlådan, så att jag kunde hämta ut breven idag.

Vid 14-tiden kom den nya mäklaren och tittade på huset. Jag bad henne tömma min brevlåda samtidigt när hon var nere vid gatan. Det var en urgullig tjej och vad jag förstår så arbetar hon med ganska exklusiva klienter och visar inte huset för vem som helst. Hon var mycket imponerad av huset och trädgården och tyckte allt var mycket välhållet. Jag nämnde inget om tidigare fuktproblem i taket. När det gällde visningen av trädgården så orkade jag inte gå med henne, utan hon fick gå en egen runda. Hon tog egna foton och på kvällen skickade jag henne alla foton som jag tog i januari som de andra mäklarna har fått. Lyckas hon sälja huset åt mig så blir jag glad, hon har också det lägsta mäklararvodet hittills, 3% av försäljningspriset. De andra mäklarnas arvoden ligger mellen 4-7%.

Bland posten som jag fick låg förutom avin ett brev från ITV (Inspección Técnica de Vehículos), dvs den spanska motsvarigheten till svenska bilbesiktningen. Brevet var adresserat i makens namn trots att jag står som ägare till bilen sen i slutet på april. Man kan förbeställa tid via telefon eller på internet, så jag skall kontakta killen som skall hjälpa mig och komma överens om en tid som passar honom.

Igår kväll somnade jag i tv-soffan och vaknade inte förrän vid fyratiden på morgonen alldeles stel i nacken. Jag gick direkt till sängen och sov vidare tills väckarklockan ringde strax före kl 8. Varje morgon under San Fermines i Pamplona så ser jag på tjurrusningarna och uppdaterar i min spanienblogg. I måndags morse när jag låg på akuten var nog första gången på 10 år som jag har missat en tjurrusning.

Vid 10-tiden idag åkte jag iväg till posten och hämtade ut de rekommenderade breven, det ena var från ett försäkringsbolag, Allianz, som bekräftade en uppsägning av en försäkring, en försäkring som bl a skulle täcka sjukhusvård mm, eftersom privata sjukförsäkring redan täcker detta så annullerade jag den på telefon i tisdags efter att ha läst de finstilta villkoren. Det andra brevet kom från Banco Halifax, de har skickat ett nytt kreditkort med Visa med chip. Tidigare har jag bara haft ett Visa Electron, dvs direct debitkort, med dom på mitt nya konto.

Efter posten åkte jag och handlade lite frukt och en liter standardmjölk. När jag kom tillbaka från Sverige i början på juni hade jag med mig en liter filmjölk i bagaget. Jag håller igång bakteriekulturen genom att fylla på med standardmjölk när kulturen nästan är slut. Blandningen står framme i värme till den surnar och får filmjölkskonsistens. Det smakar som lättfil ungefär och är jättegott till frukost med müsli och frukt.

Om en timme är det dags för min antibiotika och hjärtmedicin, fram till dess skall jag lägga mig och läsa och bara slappa.

Etiketter: , , ,