På onsdag morgon kom fotografen med en av mäklarna. Huset skall ut för försäljning i en fastighetstidning. Strax efter att de var klara åkte jag iväg till en väninna för att spela bridge. Lägenheten var mycket varm, jag vet inte om det påverkade att jag kände mig yr emellanåt.

Efter spelet hade jag gott om tid till mitt besök hos kardiologen, jag hade en bok med mig och tänkte sätta mig och läsa på sjukhuset fram tills det var dags, kl 14.30. I bilen på väg dit ringde min läkare, jag kunde komma tidigare om jag ville och jag meddelade att jag redan var på väg och skulle vara på plats inom tio minuter.

Väl framme på sjukhuset var jag väldigt yr och det kändes som om jag skulle svimma. Jag fick smita före i kön och lägga mig på en brits. Jag blev äntligen av med holterapparaten och ett sk eco-doppler togs. Hjärtat rusade på alldeles för fort och läkaren beslutade att fördubbla dosen av hjärtmedicinen. Jag hoppas att denna skall stabilisera rytmen, och nu på morgonen efter två dagar med dubbel dos så känner jag mig lite piggare.

Teknikens värld är fantastisk, analysens av mitt blodprov som jag lämnade in på måndagseftermiddagen skulle inte vara klart förrän igår, torsdag. Läkaren kunde dock gå in i sjukhusets datasystem och få fram analysen även om den inte var officiellt klar. Det innebar att jag inte behövde åka in en gång till igår för att hämta den, skönt! Vissa blodvärden var bättre jämfört med blodprovet på akuten för en dryg vecka sen, däremot är mina kolesterolvärden alldeles för höga. Jag har aldrig haft problem med dessa tidigare (inte hjärtat heller för den delen) och jag berättade för läkaren att jag slarvat med maten i nio månader. Han vill först rikta in sig på att få tillbaka hjärtat i normal rytm igen, sen får det bli kostfrågorna för att få ner den dåliga kolesterolen.

Det var skönt att få träffa läkaren tidigare än i slutet på juli, han skall även försöka påskynda analysen av holterbandet. Han kommer ringa så snart analysen är gjord, fram till dess hoppas jag att jag mår betydligt bättre.

På onsdagseftermiddagen hade jag husvisning kl 16.30, tidigare på dagen ringde en annan mäklare som också ville visa huset, kl 17.00. De sprang nästan om varandra på gott och ont. Killen som kom vid 17-tiden med sin dotter verkade verkligen intresserad. Han har en lägenhet vid Puerta de Hierro som han gärna vill byta med. Mäklaren ringde mig igår och frågade om jag var intresserad av att se lägenheten, men jag sa nej. Den ligger för långt bort. Jag vill bo mitt i stan med tillgång till metro och bussar.

Efter alla intensiva händelser i onsdags var jag verkligen trött, jag gjorde ingenting vettigt på kvällen utan upprepade proceduren att se en dvd och sen gick jag och lade mig hyfsat tidigt.

Även igår var jag trött, jag åkte i alla fall iväg på förmiddagen och handlade en massa nyttigheter. Jag måste börja äta bättre, och från och med nu så skall jag skärpa mig. Igår gjorde jag en stor sallad med färsk spenat som räckte både till lunch och middag.

När jag tömde brevlådan på vägen hem från affären låg ett brev från engelska Pension Service. De kräver en komplettering av min ansökan om efterlevandepension. Ansökningarna om pensioner i europeiska länder samordnades av spanska Seguridad Social, försäkringskassan, och lämnades in den 16 december!! I helgen skall jag se om jag kan komplettera deras frågeställningar, det verkar ju helknäppt att informationen som lämnats inte är tillräcklig. Det är inte bara de spanska och svenska byråkratiska kvarnarna som mal sakta!

Idag skall jag fortsätta mitt lugna liv, jag har ytterligare en husvisning kl 8 ikväll med en annan mäklarfirma, totalt ligger huset ute hos 7 mäklare nu. Helt plötsligt verkar det lossa lite på den stendöda fastighetsmarknaden, i alla fall när det gäller visningar av mitt hus. Jag kan ju bara hoppas och hålla tummarna att det händer något snart.

Nu är det dags för frukost, egenhändigt gjord filmjölk med osötad müsli och en skivad banan. Nyttigt värre…

Etiketter: , , , , ,