Det tog sin lilla tid att komma fram till sommarhuset, men skam den som ger sig. Flygresan fortlöpte utan förvecklingar, det var ett fullastat iberiaplan som lämnade Madrid en halvtimme efter utsatt tid. Jag satt och läste hela hela vägen och den förlorade tiden togs igen i luften.

Väl framme på Kastrup missade jag ett tåg till Helsingborg med några minuter. Jag blev i alla fall av med 135 danska kronor i mynt som vägde tungt i handbagaget för inköp av biljett och fick vänta en timme på nästa tåg. Jag satte mig utomhus med boken och fortsatte läsa.

På tåget ringde jag två samtal, dels till mäklarna som skall visa huset i Spanien för ryssarna den 14 augusti. Jag hade fått ett meddelande på mobilen under flygresan och det ryska paret vill ändra sin andra visning till den 18:e istället. Jag hoppas kunna lösa detta på distans.

Det andra samtalet var till den privata biluthyraren. Jag hade nämnt att jag skulle hämta upp bilen i Höganäs vid 18-tiden, nu skulle inte tåget komma fram till Helsingborg förrän 17.50, mao en praktisk omöjlighet. Det löste sig genom diverse trixande och jag hämtade mini-toyotan, vet inte vad modellen heter, men liten är den. Jag tog en taxi direkt från knutpunkten till biluthyraren

Vid 19-tiden klev jag in på ICA i Höganäs och handlade det viktigaste. Mjölk, bröd, kaffe, en räkmacka som jag käkat ikväll och ostbågar.

Imorgon är det min födelsedag som inte är något större att fira, men jag sätter mig i bilen efter frukost och bilar till makens barndomskompisar i nordöstra Skåne. Skall dessförinnan plocka rosor och ta med mig till minneslunden. Jag glömde att plocka blommor från trädgården i Madrid för att ta med mig. Å andra sidan är väl risken stor att kyrkovaktmästaren eller någon annan slänger vissnade buketter.

Sen hoppas jag på en trevlig helg i den hörnan av Skåne. Vi skall på en musik/familjefestival under eftermiddagen och på kvällen skall vi grilla. Nu skall jag ta det lugnt resten av kvällen och lägga mig i hyfsad tid. Jag är verkligen trött! Jag hoppas att jag inte kör vilse i Hässleholm i morgon, det konststycket lyckades jag med när jag var här i maj!

Etiketter: , , ,