Jag började känna det redan igår, har en förkylning på gång, antagligen utlöst av frossan jag hade på operationsbordet när jag blev fullständigt iskall och inte kunde sluta skaka. Jag har precis tagit en paracetamol brustablett som jag hoppas dämpar det lite. Å andra sidan, tack vare multivitaminer har jag klarat mig utan förkylning i drygt tio månader, så det är väl på tiden nu?

Min rara spanska granne ringde mig precis och undrade hur operationen hade gått och jag kan ringa henne när som helst om jag behöver hjälp med något; att handla mat, hämta ut mediciner på apoteket, etc, etc. Alla mina vänner ställer också upp om det är något och det känns tryggt.

På sena eftermiddagen efter operationen kom mäklaren förbi och lånade kopior (cópias simples) på hypotekslånen på huset, ryssarna är intresserade av att ta över dom. Hon ringde mig sen på kvällen efter att ha talat med spekulanterna. De skulle komma med en arkitekt för att göra en första besiktning igår, på lördag kommer två elektriker för att undersöka energiförsörjningen. Denna lär hålla på hela dagen, det kan ju vara bra för mig att få en ordentlig genomgång också, eftersom denna bit inte är min starka sida.

Igår vid 11-tiden kom arkitekten och det fanns inga större anmärkningar, dessutom kände han till arkitekten som har ritat huset, den sistnämnde har ett gott renome. Däremot var de inte uppe på taket och tittade, det kommer att bli det stora diskussionsämnet när elektrikerna kommer på lördag misstänker jag.

På morgonen ringde också den andra mäklarbyrån som givit mig ett anbud innan operationen. Jag talade om att jag hade ett högre bud och dessutom nämnde jag att jag lyckats förhandla mig till en bra kommission när det gäller mäklararvodet. Kvinnan blev lite sur och meddelade att hon verkligen inte gillade budgivning. Pyttsan, det ger jag blanka tusan i. Hon skulle bara veta hur det går till i Sverige, när man har öppet hus och nästan har budgivning i köket, så var det i alla fall i Sverige i slutet på 80-talet innan jag lämnade landet. Hon skulle återkomma efter att ha talat med spekulanten, och det gjorde hon senare. Kunden är beredd på att höja budet och vill gärna göra en fastighetsvärdering. Vi kom överens om att vänta tills nästa vecka så att jag kan vila ut efter operationen och det passar mig utmärkt. På måndag lär jag få veta var ryssarna har att säga, och vad än besiktningarna kommer att ge så kommer jag inte sänka mitt pris. Helt plötsligt har det blivit världens ryck när det gäller huset.

Vid 18-tiden hade jag ytterligare en visning med en annan mäklare, efter det var jag bra trött, även om mäklaren i princip visade huset själv.

Jag började se på en video i tv-soffan på kvällen, men beslutade mig för att ta med mig filmen till sovrummet i stället. Där var videon helt strömlös, vet inte vad som har hänt! Som så mycket annat så verkar mina elektriska apparater gå sönder på löpande band. Nå, jag lär ju inte behöva två stycken i en kommande lägenhet, jag har en som fungerar i alla fall.

Nu skall jag lägga mig i soffan och se färdigt filmen, det blev en bok istället igår kväll. Vad jag vet så har jag inget viktigt på ”att göra-listan”, förrän på lördag då energiinspektionen sker. Det känns skönt att få vila.

Etiketter: , ,