Det första jag gjorde igår morse var att försöka starta dammsugaren igen. Det var en röd termolampa som blockerade strömförsörjningen och jag följde instruktionsboken, bytte ut två filter, dammsugspåse och kollade att ingenting blockerade i slangen. Om inte detta hjälper skall man kontakta för service. Nu har dammsugaren så många år på nacken så jag orkade inte bry mig. Jag stoppade ner munstycken, överblivna påsar o dyl i en kasse som jag tar med till Sverige nästa gång jag skall dit. Jag har nämligen en dammsugare av samma märke där, dock inte med extra mattmunstycken. Tidigt på morgonen gick jag ner med resterna och slängde den i soptunnan eftersom det var tömning samma dag.

Under dagen fortsatte jag och pilla med än det ena, än det andra avseende flytten. Idag kommer jag att få ett 20-tal flyttkartonger så jag skall fortsätta min packning. Jag siktar in mig på sortering i två delar, ena delen skall gå till permanent lagring i ett magasin, andra delen för lagring fram till dess jag har hittat en bostad. Blir det något över som inte är värt att spara då, så ringer jag en välgörenhetsorganisation för avhämtning.

Vid halvsjutiden på kvällen blev jag hämtad av grannar och vi åkte iväg till Skandinaviska klubbens 75-årsjubileum som hölls i Ericssons lokaler. Det var en fest utan dess like, med uppträdande, musik mm, mm. Sista programpunkten var författaren och journalisten Ana Martínez som höll ett bejublat kåseri, ”Integrationen som konst och plåga!”. Kvällen avslutades med cocktail och goda tapas och vid 23-tiden lämnade vi det festande sällskapet. Jag var hemma strax före midnatt, mycket trött men nöjd med dagen. Lade mig och lyckades sova 8 timmar i sträck utan uppehåll. Med bra sömn så mår jag mycket bättre, så idag känner jag mig ”fit for fight” att ta tag i nya utmaningar…

Etiketter: ,