I morse tog jag med mig bridgekassan till Banco Populär, kassan består av en brandylåda i trä som var fylld med en massa tunga mynt och lättare sedlar av olika valörer som jag växlade in till ”50-lappar”. Pengarna använde jag för att betala första månadshyran för lägenheten samt månadshyran som jag får tillbaka om jag sköter mig och inte hittar på några galenskaper. Hoppas inte att vårt bridgegäng tar illa upp, men jag vill inte ha en massa kontanter liggande i en lägenhet där det inte finns kassaskåp.

Det blev långa promenader i det härliga höstvädret. Jag promenerade från Plaza de Castilla där min buss stannar, och gick en bra bit på den långa gatan Bravo Murillo. Jag passerade lägenheten för att fortsätta till firman som hyr ut lägenheten. Jag betalade de två månadshyrorna, skrev på hyreskontrakt och fick två exemplar av allehanda nycklar som jag inte riktigt vet var de går till än. Tids nog så lär jag få veta.

Styrde kosan samma väg tillbaka från uthyrningsfirman mot Plaza Castilla med stopp för lägenheten. Det var med stor spänning som jag till sist lyckades få upp dörren. Lägenheten är ganska sliten och spartanskt möblerad, men med lite personlig touch kanske jag kan få den mysig. Fördelen är att den ligger på 7:e våningen mot söder och en stor innergård. Jag slipper oljud från trafik och får en solig lägenhet.

Jag tog bussen hem vid 12.30-tiden. Hann få en god kaffe och en macka med spansk lufttorkad skinka innan på en bar. På bussen hem fick jag ett SMS från en transportfirma. De hade försökt att lämpa av mina nybeställda packlådor, trots att jag meddelat att jag inte skulle vara hemma på förmiddagen.

Väl hemma igen ringde jag transportfirman från mäklarfirman som har sålt mitt hus. Hade några frågeställningar om själva notarieögonblicket den 19 november och fick även reda på att jag trots kontraktsskrivningen den 19 november inte behöver lämna huset förrän den 15 december.

Hur man än ser på det så skall jag lämna som fort jag någonsin kan, det kommer att kännas hur jäkla underbart som helst….

Etiketter: ,