Det är rörigare än någonsin hemma, men det är väl så det skall vara när det är flytt på gång.

Mina vänner åkte i lördags morse, och jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan deras hjälp. Det återstår hur mycket som helst, men estepe by estepe som vi säger i Spanien, så går det sakta framåt.

Sen lördagsmorgonen har tvättmaskinen gått varm, jag tvättar gardiner, lakan och överkast. Dessa skall packas med resterande böcker så småningom. Jag har även utnyttjat den första rullen bubbelplast för att packa ner tavlor mm som skall magasineras permanent. Jag beställde fler flyttkartonger från BlueShop i fredags, dessvärre har de ingen leverans på lördagar och sen har det ju varit helg. Jag kan i alla fall kommentera min beställning och jag har meddelat att jag inte är hemma i morgon förmiddag.

I morgon är en viktig dag, då skall jag betala den resterande delen av första månadshyran på lägenheten jag har tagit osedd. Dessutom skall en månad ”de fianza” betalas, dvs en hyra som jag får tillbaka om jag inte lyckas ha sönder hela lägenheten. Det skall bli oerhört spännande, jag har inga speciella förhoppningar och jag bryr mig inte speciellt. En säng att sova i, ett kök att fixa frukost i, sen är jag nöjd. Eftersom jag bara binder upp mig för tre månader så känns det mindre riskfyllt. Sen kan jag förlänga månadsvis utan problem.

Jag fick tips om företaget som hyr ut av makens sekreterare och hon har lovat att ringa upp uthyrningsfirman i morgon. Det är alltid bra med kontakter och rekommendationer. En annan kille på makens jobb som har hjälpt mig otroligt mycket har även lovat att ställa upp och komma med till notarien den 19 november då jag säljer huset, det känns så bra!

Nu skall jag maila ryssarna och fråga hur vi gör med löpande kontrakt på huset, dvs el, telefon, larm osv. Jag måste ju även ta tag i eventuella uppsägningar. Någon fast telefon kommer jag inte att ha i min nya lägenhet, det får bli mobil och sen hoppas jag att hitta ett okrypterat nätverk i närheten. Internet kommer bli mycket viktigt i jakt på egen bostad…

Etiketter: , ,