Det är mycket pappersexercis som återstår, håller på för fullt med adressändringar och tar tag i andra praktiska saker.

Idag försökte jag hitta ett kontaktformulär till engelska The pension Service. Jag har fortfarande inte fått besked om jag får någon efterlevandepension från England, men de ringde mig för ett par månader sen (tror jag det var) och meddelade att ärendet är på gång, men att det kan ta tid. I juli fick jag för första gången ett brev från dom där de krävde in en massa information. Det är omöjligt att skicka mail via deras hemsida om man inte kan lägga in ett engelskt postnummer, så det fick bli lika fyrkantigt som med svenska pensionsmyndigheten. Ett brev om min adressändring gick iväg med snigelposten idag.

På förmiddagen gick jag ut på jakt efter en fotoaffär som kunde ta ”passfoton”. När jag nu bor i stan tänker jag utnyttja Madrids utmärkta system med metro och bussar, CMT, till fullo och ordna ett månadskort. Första gången man köper ett månadskort behöver man ett nytaget foto för att registrera sig, sen köper man bara en kupong som gäller en månad.

Google är din bäste vän, men inte alltid. Jag letade efter fotoaffärer i mitt område och fick en massa träffar. Jag promenerade runt till fyra, fem adresser där tyvärr alla var nerlagda, då hann klockan redan bli 2 och officiell lunch- och stängningstid för affärer. Det var bara att köra igång klockan 17 igen, och nu hade jag tur. Jag fick 9 foton för 3,50 euros och begav mig sedan till närmaste Estanco, dvs officiell tobaksaffär som även säljer månadskort och frimärken mm, mm. Nu har jag mitt månadskort samt biljetten som gäller hela december. Härligt! Det är bara att hoppa på och av bussar och tunnelbanestationer så mycket jag orkar. Priset tycker jag är mycket överkomligt, 46 euros.

Jag avslutade min eftermiddagspromenad hos veterinären på andra sidan gatan. Där köpte jag kattsand och berättade om gamle Frasse och att jag snart kommer med honom på besök. Han verkar i alla fall trivas och är mycket kelsjuk, han sover och äter och gör sina behov på sin låda. Det sistnämnda ganska fantastiskt eftersom han i hela sitt liv varit van med en trädgård som toalett.

Min kvinnliga portvakt stoppade mig på vägen in. Jag hade fått min första post till nya lägenheten. Det var ett kontoutdrag från Banco Popular för företaget där adressen faktiskt stämmer. Inte illa! Hon frågade mig om det var till mig, jag hade glömt att upplysa henne att även företaget kommer att få post hit.

När det gäller banker så hade jag fått mail från en annan bank på kvällen, Banesto. Min gamla mardrömsbank Halifax, nu för tiden Lloyds, har trots sitt smicker efter husförsäljningen inte kontaktat mig avseende bankfack. Nu struntar jag helt i dom och när de sista autogireringarna gått iväg, jag väntar även på makens skatteåterbäring till kontot där, så blir det ”Good bye”. Tack vare en vän har jag nu telefonnumret till en bankman på Banesto som skall ordna ett bankfack till mig. Det blir mitt första samtal i morgon.

Nu skall jag fjäska med Frasse och ta det lugnt, i morgon är en ny dag…

Etiketter: , , , ,