Igår var en intensiv morgon. Jag försökte uträtta en hel del ärenden innan jullunchen med svensk-spanska handelskammaren, och jag lyckades hyfsat bra. Det är ju många ärenden man kan uträtta med internet nu för tiden, bl a ringa billiga samtal. Men nu börjar jag bli irriterad på mitt mobila bredband med Orange, Internet Everywhere. Jag har en maximal trafik på 250 mb per dag, då med en hastighet på 3,6 mbps, överskrider jag den gränsen så sjunker hastigheten till 128 kbps resten av dagen, en hastighet som det knappt går att hämta mail på. Man uppnår snabbt sina 250 mb, så jag ser fram emot att få en fast telelinje så småningom så att jag kan teckna ett annat typ av kontrakt.

Jag ringde lägenhetsinnehavaren för att få tid för ett möte att förhandla om pris osv avseende lägenheten, vi kom överens om att jag skulle höra av mig efter jullunchen. Sen ringde jag min advokat och frågade om skattemässiga konsekvenser av priset som kvinnan begär och skillnaden mellan att köpa i år och nästa år.

Nästa samtal blev till ett juridiskt biträde för att fråga om kostnaden för köparen av bilen om de handhar pappersexercisen avseende köpet. Jag ringde sen köparen och gjorde upp att jag kommer ut till hans affär idag klockan 11. Då skriver vi på kontraktet, han betalar mig, sen åker jag in till juristfirman och lämnar in alla papper, jag skulle tro att han kan hämta ett tillfälligt cirkulationstillstånd i hans namn redan i morgon eller till och med idag, fram tills alla papper är formellt klara hos trafikmyndigheten Tráfico. Sen ringde jag mäklaren som var intressad av att köpa bilen och meddelade att den var såld.

Jag fick ett SMS som påminde mig om lägenhetsvisningen och jag insåg snabbt att jag inte skulle hinna. Jag ringde återbud och bad att få återkomma i nästa vecka.

Innan det var dags att rusa ut för att hinna till jullunchen skrev jag ett utkast till köpe-/försäljningskontrakt för bilen som jag mailade till köparen.

Lunchen var mycket trevlig och som alltid när det gäller julbord så stod magen ut på alla håll när vi var klara. Jag kommer ju att vara här i jul, men tänker inte anstränga mig att laga en massa julmat. Så det gäller att passa på och utnyttja utbuden som finns. Ikväll skall jag på ett evenemang genom Skandinaviska klubben, luciaglögg i Tyska kyrkan.

Vid 17-tiden var jag tillbaka från jullunchen och jag ringde som uppgjort lägenhetsinnehavaren. Hon hade feber och frågade om vi kunde träffas idag istället. Klockan 10 skall vi träffas i baren/fiskrestaurangen för frukostmöte. Sista samtalet blev till köparen av bilen, jag sköt upp vårt möte till 12-tiden idag istället.

Det blir en spännande dag idag, och nu är det hög tid att jag gör mig i ordning och ser till att få med mig alla papper…

Etiketter: , ,