Igår hade jag ett möte med en mäklare kl 11, vi tittade på tre lägenheter, den ena hemskare än den andra. Alla tre hade en sak gemensamt, ett stort renoveringsbehov. Nej, det är faktiskt inget som lockar precis. Vi skall se på en annan lägenhet idag, den verkar i alla fall lite fräschare. Fast priset måste prutas rejält om den skall bli intressant.

Under visningen igår fick jag ett samtal om den gamla Volvon jag försöker sälja. Det hjälper tydligen mer att sätta upp en lapp på den att den är till salu än att annonsera på internet. När jag kom hem på eftermiddagen fick jag ytterligare samtal om den och på kvällen ringde även mannen som såg bilen i söndags. Vi är nu i princip överens, jag skall ringa en Gestoría idag, dvs en firma med juridiska biträden, och fråga vad dom tar för att ordna allt det praktiska vid försäljningen. Detta är för övrigt en kostnad som köparen står för. Fördelen är att man slipper allt besvär med registreringen av försäljningen och namnbytet hos Tráfico. Denna firma hjälpte mig när jag skulle få över bilarna i mitt namn efter makens död.

Idag skall jag också lämna ett bud på lägenheten som jag såg i fredags. Jag har haft otur med att få uppgifter från fastighetsregistret om den, jag behöver mer information. Men inget hindrar ju att lägga ett muntligt bud, något som inte är bindande. Det känns lite konstigt att jag föll för den första lägenheten jag tittade på, men sånt kan ju hända. Jag fick en utförligare ritning igår kväll via mail, och kvinnan ringde mig efteråt. Jag sa att jag skulle höra av mig och hon föreslog att vi kunde ta en fika någonstans. Jag hoppas att jag hinner med det idag, annars får det bli via telefon.

Kl 11.30 skall jag se på lägenheten och 13.45 blir det jullunch med svensk-spanska handelskammaren. Det skall bli trevligt.

Etiketter: , ,