Ibland känns världen liten. Så som igår när jag fick ett mail från advokaten som hjälper mig att korrigera tidigare notariatshandlingar som gjort att mitt lilla företag inte har godkänts hos Mercantilregistret – Registro Mercantil. Jag har aldrig riktigt förstått var och hur förra notarien har skrivit fel, men det är en småpetitess när det gäller att omvandla företaget från fåmans- till enmansbolag efter makens död.

Eftersom jag också flyttat, det står i bolagshandlingarna att företaget har sitt säte i San Sebastian de los Reyes där jag bodde tidigare, så passar vi nu på att ändra till Madrid i de nya handlingarna som skall notarieskrivas på torsdag i nästa vecka. När jag igår fick beskedet om vilket notariat vi skall använda så blev jag nästan full i skratt. Det är samma notariat där jag var den 19 november och skrev på contrato de compra y venta, dvs köpekontraktet för lägenheten. Världen är liten.

Det nya notariatet passar mig utmärkt, för jag har länge haft i åtanke att besöka dem för att hämta ut första kopian på köpekontraktet, kvitton på betald skatt osv. Nu skall jag ringa dom på måndag i nästa vecka och be att de tar fram allt tills på torsdagen då vi gör escritura för företaget.

Idag gick jag till ett tryckeri och beställde nya visitkort, företaget skall ju fortleva och jag behöver visitkort med relevant information. De är klara på onsdag nästa vecka.

När det gäller processen mot Marocko så går det i sin sakta mak. Jag saknar fortfarande första kopian på den spanska arvsdeklarationen, Declaración de Herederos abintestato, som måste med för att driva processen. Notariatet sade att det tar ca 1 vecka, men nu har det ju varit första maj-helg emellan, så jag får väl räkna med att kunna hämta dokumentet i nästa vecka. Vad som krävs i övrigt att kvitton på alla betalningar vi gjort. Dels insatsen, dels första inbetalningen och till sist den andra inbetalningen. På den andra inbetalningen har jag kvitto, jag kommer i håg att maken fick tjata länge innan han fick det. Men av insatsen och första inbetalningen hittar jag ingenting alls. Jag har verkligen gått igenom alla papper. Jag har nu mailat byggföretaget Property Logic två gånger, igår och idag och bett att de omgående skickar kvitton på alla inbetalningar, men inte ett ljud jag har hört. Skall jag behöva åka Málaga och knacka på dörren? Jag skall ringa dom och fråga vad dom håller på med i morgon.

Ja en sak är säker, pappersexercisen tar nog aldrig slut. Men den håller mig igång i alla fall…

Etiketter: , , , , ,