Jag förstår inte var tiden tar vägen, den bara rusar iväg, det har redan passerat en arbetsvecka. Veckan har bestått av en blandad kompott.

På måndag kl 10 hade jag möte med advokaten, det gällde den spanska deklarationen som skulle vara inne igår. Precis som i Sverige fick jag deklarera för maken en gång till, i och med bouppteckningen som blev klar först i april. Jag åker på en kraftig restskatt, drygt 40.000 euros, men det är bara att betala och se glad ut!

Jag trodde att jag kunde deklarera via nätet, men det funkar inte iom att maken inte är med på några konton längre. Jag fick be advokaten ändra på kontot där restskatten skall dras på till Halifax/Lloyds, där dom känner mig väl och där vi alltid har lämnat in deklarationerna tidigare. Jag åkte direkt från advokaten till Lloyds som dom numera heter för att lämna in deklarationerna, det var lättare sagt än gjort. Jag hade inte pengar för restskatten på kontot. Jag har sen länge ett krympande konto där som jag tänkt avveckla helt.

Jag frågade om jag fick låna en dator och göra överföringen direkt till dom, men pga sekretess eller vad det nu var så gick det inte! Dessutom gillade inte banken att jag i min deklaration bett att få betala restskatten i två omgångar. Efter mycket om och men så gick de med på att jag kommer in i slutet på oktober för andra betalningen och sätter in cash på kontot för att fixa sista restskatten. Nå, så mycket mer kunde jag inte göra det var bara att åka hem och fixa överföringen snabbt som bara den.

På kvällen hade jag en tid hos traumatologen, glömmer alltid vad det heter på svenska. Hon vill fortfarande operera min vänsterarm, men var oroad för den nya värken som kommer från axeln och neråt. Den har inget att göra med min klämda ulnarisnerv i armbågen att göra. Jag har nu ny tid från henne får någon typ av analys den 11 juli för att göra en ITC Vascular, något som inte säger mig någonting??

Nå på måndag har jag tid med min kardiolog, jag får låta henne bestämma.

På tisdagen åkte jag tillbaka till Lloyds efter att jag sett att transfereringen för att betala restskatten hade kommit in på mitt konto. Jag tror jag tillbringade närmare 3 timmar på banken innan allt var klart. De ville även att jag skulle gå med i deras senaste depósito, en typ av fond under max 4 år. Jag satte in minimibeloppet på 5000 euros, och jag kan inte förlora något, bara vinna. Vamos a ver!

På eftermiddagen kom en elektriker och fixade till diverse småfel. Genom min fantastiska järnhandel fick jag denna kontakt. Slutnota på knappt 100 euros, men nu funkar det!

På tisdagskvällen fick jag ett samtal från ryska Olga, ”köperskan” av huset. Hennes man skulle ha konsert på Auditorio Nacional de Música i Madrid på onsdagen. Hon hade en fribiljett till mig och givetvis ville jag gå! Det var en fantastiskt upplevelse och Arkadi blev inropad 3 gånger för att spela extrastycken.

Onsdagen ägnade jag åt det lilla företaget, momsredovisningen för 2:a kvartalet skulle in och jag tror jag hade fått ihop alla verifikationer. Samma dag fick jag ett brev från Ágencia Tributaria, det verkar som alla papper har gått igenom hos Registro Merkantil, fr o m nu heter företaget Mefta.slu istället för sl. U:et står för unipersonal och att jag är ensam ansvarig, istället för som tidigare med maken och undertecknad. Givetvis hade skattemyndigheterna gjort fel på nya adressen, men jag har folk som hjälper mig med detta!

På onsdagskvällen så var vi kulturella igen, vi gick på Amaiateater och såg Por el placer de volver a verla.

Idag har jag plockat med än det ena, än det ändra. Bl a har jag beställt kinamat för sju personer som levereras till mig kl 21 i morgon. Jag har bjudit in de som kan av teatersällskapet från i onsdags och jag hoppas att vi får en trevlig kväll i morgon.

Till sist en tråkig nyhet, älskade Manolo som har hjälpt mig och maken med så mycket under alla de år somnade in på sjukhuset efter sin cancer i natt:

Manolo

Manolo

Manolo, jag saknar dig något enormt men hoppas att du har hittat Thore där uppe för att kuckelura vidare…

Etiketter: , , ,