Jag hade inte tänkt att göra något speciellt på midsommarafton, bara ta det lugnt. Men ett par dagar innan var vi några som undrade om det fanns något svenskt midsommarfirande någonstans. Normalt brukar svensk-spanska handelskammaren eller Skandinaviska skolan ordna något, men så verkade inte vara fallet i år.

Nå, vi bestämde att vi skulle träffas hos mig i form av ett knytkalas, och vi fick nog ihop det mesta som hör svenskt midsommarfirande till.

Själv hade jag en burk löksill i kylen och ett paket gravad lax i frysen. Sen lyckades jag hitta färskpotatis, jag köpte även vanlig öl, lättöl, cocacola samt en flaska Absolut om någon ville ha nubbe. Svenskt knäckebröd hade jag kvar sen Anne-Maries besök. Något som verkade vara omöjligt att få tag på var dill och gräslök, men de andra tjejerna lyckades komma över gräslök till sist som vi rörde ihop med crème fraîche. Dill var en omöjlighet, men jag hade i alla fall torkad dito på burk.

Marie var på IKEA och handlade mer sill, kalles kaviar, och sist men inte minst brännvinsost. Kaviaren kom väl till användning när jag gjorde kaviarägg.

Eftersom jordgubbssäsongen är slut så gjorde Katarina en egen skapelse som smakade minst lika bra som jordgubbstårta. En tårta med banan, citronkräm och kiwi.

Vid midnatt bröt vi upp mätta och glada efter ett trevligt midsommarfirande.

Igår tog jag det lugnt, men förberedde lite inför morgondagens besök med min advokat. Jag skall till hennes kontor och deklarera och det kommer bli en saftig restskatt i år, men det är inget att göra något åt. På kvällen har jag tid med läkaren som gärna vill operera min klämda ulnarisnerv i väster arm. Nerven är klämd i armbågen och gör att jag har stickningar neråt och lillfingret och halva ringfingret är domnade. Sen några veckor tillbaka har jag även ont i axeln och neråt på samma arm, så vi får höra vad hon har att säga. Ja, någon operation kan jag inte tänka mig förrän efter semestern i alla fall.

Innan jag kan bestämma tid för sverigesemester så är jag beroende av resultatet av analysen av blod och urin. Jag har tid den 4 juli med min kardiolog. I alla fall så har blodtrycket och pulsen hållit sig i schack senaste veckan, det känns otroligt skönt.

Nej, nu skall jag ner i förrådet och hämta upp två fläktar, sommarvärmen är här och även om jag har luftkonditionering i vardagsrummet, så föredrar jag att ha en fläkt i sovrummet som inte blåser kalluft på mig när jag skall sova.

Etiketter: , , ,