Det blev en längre kväll än väntat på sjukhuset igår. Jag hade tid kl 19.15 hos kardiologen, men dessförinnan ville jag hämta analysen på urin, det var provet när jag höll på att kissade i två stora flaskor i 24 timmar för tre veckor sedan. Proverna skulle vara klara i fredags, men när jag loggade in på Sanitas hemsida fanns inga färdiga resultat. Så ej i måndags. Jag åkte iväg till laboratoriet på vinst och förlust, vid 18.30-tiden. Jag hade ju ändå ett läkarbesök på samma sjukhus lite senare.

Precis som jag misstänkte var analysen inte klar, det fattades två värden, men laboratoriet skulle reklamera så att hela analysen kommer in i dag, det har den inte gjort än, å andra sidan kan jag glädja mig åt att alla värden de fått fram hittills var normala.

Kl 19.10 anmäler jag mig i receptionen hos kardiologen. Det var mycket folk som väntade. När det gått en timme och jag fortfarande inte blivit inkallad frågade jag och fick jag beskedet att jag var nästa person i kö. Jag tackade vänligt och upplyste att i vanliga fall brukar det gå fort, max 10 minuters väntan när man har en bokad tid.

Jag kom in och kardiologen var mycket nöjd med min utveckling när det gäller blodtryck och puls, det verkar som om vi har hittat en balans till sist. Vissa dagar var det tom för lågt, och då kan jag ändra medicineringen om jag vill.

Vi resonerade vidare och kardiologen frågade om remissen till en datortomagrafi till ett annat sjukhus hos försäkringsbolaget. Denna hade jag ordnat och fått godkänt efter en hel del samtal och faxande, tid för undersökning den 27:e. Till sist tog jag upp ett misstänkt, men icke troligt problem efter ecocardiograma (ultraljud) som jag gjorde sist. Det kan vara problem med artären till vänster njure och jag fick en remiss för att göra en resonansröntgen. Har fått tid den 20:e.

Jag vill verkligen utreda allt innan jag kan ta semester. Jag vill inte må som skit, som jag gjorde förra sommaren i Sverige. Hittar man inga fel så får jag hitta på något annat.

Igår förmiddags besökte jag veterinären och berättade om Frasses matproblem. Jag köpte mer piller som han man glädje äter ur min hand, men i matväg så ratar han den föreskrivna kosten. Till min glädje har han äntligen börjat acceptera att jag blandar i lite, lite av torrfordret han skall äta i den dyra, men skräpfyllda burkmaten. Jag ger därför Frasse ytterligare en chans, gamle man, om han inte har fyllt 19 än, så är han på god väg!
Denna katt har lidit otroligt de senaste åren, förlust av husse, förlust av sin bäste kattvän, flytt två gånger på kort tid. Och här försöker vi göra det bästa av situationen….

Strax innan lunch köpte jag tilltugg för bridgespel hos mig i morgon, det skall bli trevligt, men spelet blir inomhus, det är för varmt ute, även vid 11-tiden på morgonen eftersom solen strålar i trädgården just där då.

Nu skall jag bara ta det lugnt, det blir en siesta med all säkerhet!

Etiketter: , , , , , ,