Det är inte ofta man blir glad över en faktura. Vår vänliga brevbärare delade tom ut den genom att ringa på min dörr i går. Detta som tack för att jag öppnade porten för honom.

Det var vattenräkningen som kom, och jag öppnade med stor skepsis kuvertet med tanke på att jag tömt poolen på vatten under perioden och fyllt den igen. Dessutom har vi ökat på självbevattningen i trädgården pga av den extremt tidiga hettan som kom redan i juni.

Med ett småleende kunde jag se att jag enbart skulle betala 39 euros (ca 350 kr) för de två senaste månadernas förbrukning. Jag kom spontant att tänka på vattenräkningen vid huset som jag fick i november 2009, någon månad efter makens död. Den slutade på 1400 euros!! (ca 12.500 kr), men avsåg i och för sig de tre sommarmånadena juli-september. Då höll jag på att trilla av stolen, speciellt med tanke på frysta bankkonton mm.

Givetvis är det stor skillnad på ett ensamhushåll, inte lika mycket förbrukning avs tvätt, dusch osv, och sen har jag ingen 3500 kvadratmeter stor trädgård att bevattna. Dessutom går viss del av bevattningen i min patio på bostadsföreningens allmänna konto. Det kändes som en glädjens dag, som jag tom gick ut och firande genom att äta dagens lunch på ett ställe som är lite dyrare än de normala ställena jag går på, det var det väl värt.

I övrigt i veckan har det blivit två rundor med bridge, dels hos mig i onsdags förmiddag, dels blev jag inbjuden att spela med ett annat gäng på torsdag kväll. Jag kom suverän etta hemma hos mig, och suverän tvåa hemma hos Gun. Tack Gun för att jag fick hänga med på ett hörn och tack C för den gudomligt goda middagen du bjöd på efteråt.

På företagsfronten verkar allt till sist lossna. Merkantilregistret har äntligen godkänt omskrivningen från fåmansbolag till enmansbolag. Nu för tiden heter mitt företag Mefta.SLU istället för Mefta. SL, det sista u:et står för unipersonal, dvs enmansbolag. Vi har även lyckats få till en adressändring från förra kommunen där jag var mantalsskriven till Madrid där jag bor nu. Turerna har varit många och långa, pengar har det kostat, men jag vill ha allting rätt. Fr o m maj månad betalar jag nu en avgift på ca 350 euros i månaden som autónoma, dvs egenföretagare till socialförsäkringen. Men det viktigaste är att jag får behålla min änkepension.

Idag har jag varit och handlat. Jag vill bjuda goda vänner på middag innan sommar uppehållet. Svensk-spanska paret Ralph och Paloma var så vänliga och bjöd in mig att fira julafton hos dom tillsammans med ett annat par. Det räddade min jul från en total katastrof och nu kan jag äntligen bjuda tillbaka.

Väderprognosen lär hålla i sig, så jag ser inga problem att bjuda på middag ute i trädgården i morgon, håller tummarna för att den stämmmer!

Etiketter: , , , ,