Idag fick jag grönt kort av kardiologen att jag kunde ta min efterlängtade semester. Det känns underbart! Den senaste kärlkransröntgen, en sk datortomografi, visade på ett förträngt kranskärl som i dagsläget är för litet att åtgärda. Hon var lite orolig för min senaste värk i väster axel och ”myrorna” som kryper upp och ner genom ådrorna, men med ett enkelt blodprov kan man konstatera att det inte är relaterat till hjärtat och risk för hjärtinfarkt. Kardiologen skickade ner mig ”urgente” till labbet och 45 minuter senare kunde jag hämta resultatet. Jag träffade min läkare igen och sa skämtsamt att jag hade fått diabetes i axeln. Glukosen i blodet låg nämligen på höga 165 mg/dl, det skall ligga mellan 65-110. Hon skrattade gott, och meddelade att det berodde på att jag ätit en smörgås i kafeterian tidigare. Det viktiga värdet hon var ute efter, Troponin I, låg på en helt normal nivå. Jag har istället fått tid hos en neurolog när jag är tillbaka i Spanien, om värken i axeln kvarstår. Jag hoppas ju på det bästa att den försvinner under semestern, för den är jobbig.

Nu i kväll har jag ägnat mig att boka flygbiljett och hyrbil. Jag hade poäng kvar på mitt SAS-kort men pga den sena bokningen kunde jag inte åka gratis, antingen hade min semester blivit två veckor eller en och en halv månad. Jag utnyttjade dock poängen jag hade och får betala 3300 kr, det kan jag stå ut med. Hyrbilen däremot blir en dyr historia. Denna gång bokar jag direkt från Kastrup där jag landar för att slippa ta tåg och taxi till en billigare biluthyrare jag brukar använda. Anledningen är att jag inte orkar släpa på väskor för långt med min onda vänsterarm. 9.200 kr går det på, men det kan det vara värt.

Jag flyger den 11 augusti och kommer att få förhoppningsvis fyra härliga veckor i Sverige, flyget går tillbaka den 8 september.

Så nu har jag en knapp vecka på mig innan avresan, i morgon skall jag ringa kattpensionatet och bekräfta datumen, sen finns det tusen saker att göra innan man försvinner ett tag. Skall gå igenom så att jag har medicin så jag klarar mig, organisera spanska sjukjournaler om det skulle behövas. Ett sjukförsäkringskort inom EU har jag redan införskaffat.

Men ikväll händer det ingenting mer, nu väntar dumburken…

Etiketter: , ,