Min sista semestervecka i Sverige bestod av blandad kompott. Jag sov över hos mamma i fem nätter och jag fick verkligen vila, det kändes välbehövligt och skönt.

På fredagen åkte jag till vänner utanför Göteborg och stannade över tills på söndag. Lördagen var vikt åt kortspel, fyrmannawhist eftersom mina kompisar tyvärr inte kan bridge. Hur kul som helst, även om Håkan och undertecknad inte vann i matcher. Per lagade en fantastiskt god middag, italienska köttbullar, pasta och en tomatsås som inte gick av för hackor.

På söndagseftermiddagen återvände jag till mamma igen och stannade tills på tisdag förmiddag då det var hög tid att återvända till Skåne. Makens halvsyster och hennes man hade precis anlänt när jag kom fram. De fick en nyckel och larminstruktioner till huset. Fr o m nu kommer jag stänga av huvudvattenkranarna när jag lämnar för att undvika fler läckor, och de behöver kunna komma in i huset och sätta på vattnet för att kunna vistas i gäststugan.

Sen hade jag onsdagen på mig att förbereda packning och stänga igen huset för sommaren. Jag åkte och handlade en svensk fasadflagga som jag skall borra upp på väggen i trädgården i Madrid, filmjölk och sist, men inte minst, en påse ostbågar. Mums. Jag avnjöt även årets sista kantarellmacka, man kan hitta kantareller i Spanien, men smaken går inte att jämföra.

På onsdagen ringde kattpensionatet i Madrid och hjärtat flög upp i halsgropen. Det var tack och lov inget fel på katten, utan att det var helgdag den 9:e när vi gjort upp att katten skulle återlämnas. Mannen frågade om det var ok att han kom tidigt på morgonen och det var det givetvis.

Klockan var satt på ringning kl 4 på torsdagsmorgonen, och jag gick som en zombie och försökte tänka på allt innan det var dags att bila till Kastrup. Jag hade gjort upp att lämna hyrbilen hos Avis kl 7.30 och trots att jag var sen, så lämnade jag nycklarna kl 7.35. Jag behövde inte besöka någon disk, utan det fanns killar i garaget som tog emot. Dagen innan hade jag bokat boardingkort via internet, fantastiskt smidigt. Så jag behövde bara köa till bagage drop för att lämna in mina två bagage. Flaggan som inte fick plats i resväskan fick ett eget packet bestående av dubbla sopsäckar i plast, där jag även hade med ett överkast samt smutstvätt.

Det var så skönt att bilresan gick bra trots min trötthet, jag hann besöka Novas businesslounge och få en kopp kaffe och en fralla innan avfärd. Är så nöjd med mitt ”dyra” kreditkort via Handelsbanken, som genom Priority Pass ger mig tillgång till många vip-lounger trots turistbiljett, och betalar jag en flygresa och hyr bil på kortet ingår reseförsäkring och eliminering av självrisk vid hyra av bil.

Jag var helt slut när jag var hemma igen på torsdagseftermiddagen. Gick ut och handlade lite eftersom det var helgdag på fredagen. Sen tog jag en siesta i säkert tre-fyra timmar. Efter den långa sömnen lyckades jag inte vakna ordentligt på hela kvällen. Gick därför och lade mig tidigt och passade på att fjäska rejält med Frasse som faktiskt höll sig ovanligt lugn hela natten.

I förmiddags lämnade jag Frasse ensam trots att jag egentligen inte ville. Jag behövde gå till veterinären och köpa specialdietfoder som var helt slut samt piller han tar varje morgon för njurarna. När jag kom fram så var butiken stängd, så det får bli ett nytt försök på måndag.

Helgen kommer jag ägna åt tvätt och städning i trädgården, det är otroligt vad smutsigt det kan bli efter fyra veckors frånvaro. Närmast väntar rengöring av poolen, sen får vi se…

Glömde att säga, fick världens chock när jag vaknade efter min långa siesta i torsdags, jag trodde att jag drömde. I trädgården där jag haft madrasser under tak under min frånvaro, se fotot ovan med murgrönan, låg grannens katt och fem-sex kattungar!! Tyvärr var de skygga och kom inte med på foto. De var tillbaka efter att jag kom tillbaka från handlingen, men sen har jag inte sett till dom, tack och lov! De har säkert bott i trädgården i fyra veckor…

Etiketter: , ,