Ibland blir man mäkta förvånad över spanska bankers beteende. Under semestern i Sverige ringde Banco Popular till mobilen, att få över det delade bankkontot och fonderna i mitt namn har tagit banken ett år och fem månader!!

Jag lämnade in kopior allt eftersom arvsprocessen fortskred och när jag hade betalat in arvsskatten den 7 april så fick jag beskedet om att en kopia på detta var det enda som banken saknade. Den lämnades in kort därefter, sen trodde jag att allt var klart. Icke som icke!

När jag fick årsbeskeden från bankerna inför deklarationen juli så figurerade fortfarande makens namn i rullarna. Min advokat som hjälpte mig med deklarationen var upprörd, och jag var ettrig! Innan sverigesemestern så besökte jag banken ett flertal gånger och frågade vad de höll på med. Jag fick inget vettigt svar. Här finns en stor del av historiken i detta trista ärende. Den 30:e juli besökte jag banken en gång till och de fick kopior på alla dokument en gång till, en ansenlig lunta.

Idag när jag klev in på banken så smörade de som bara den, några papper låg klara för mig underskrift och kvinnan lovade mig att de skulle gå iväg i eftermiddag för handläggning på högre ort. Låt oss se! Något som inte fanns med är solenergilånet, som också står i bådas namn. Här bryr jag mig inte, lånet är slutbetalt i februari nästa år, och tillräckligt med pengar finns på kontot för att täcka detta. Jag markerar denna post som ett löst problem, men man vet ju aldrig??

Annars har jag haft en trevlig dag. Vi hade första bridgespelet sen sommaruppehållet i mitt före detta bostadsområde, jättekul. Om någon undrar om jag saknar huset och min fd kommun så är svaret inte alls, snarare en stor lättnad!

I morgon har jag ett läkarbesök hos neurologen på sjukhuset. Det gäller min usla vänsterarm. Sen många år tillbaka ligger ulnarisnerven i kläm från armbågen och ner. Lillfingret och halva ringfingret är helt avdomnade. I början på juni i år fick jag jätteont i vänster axel med en sprängande värk ner till armbågen. Dessutom otäcka krypningar i ådrorna från axeln ner till tummen och pekfingret. Min kardiolog tog det på allvar och via ett blodprov kunde det konstateras att det inte hade med hjärtat att göra, tack och lov! Så vi får se vad morgondagens besök har att ge.

Efter läkarbesöket i morgon så skall jag äta lunch med en väninna och på fredag kommer en väninna från Sverige till Madrid, hon har bott här tidigare. Så jag bjuder på lunch på fredag. Det skall bli jättekul att träffa henne igen. Sist vi sågs var på deras gård i Halland förra sommaren.

Nu skall jag studera olika erbjudande avseende hemkörning av mat, blev helt plötsligt sugen på pizza, eller kanske sushi? På återseende…

Etiketter: , , , ,