Äntligen fick jag draghjälp att få upp mimosaträdet som lutade oroväckande mot taket till utegruppen. Det förra repet gick sönder under semestern och jag orkade inte resa trädet själv, trots flera försök. Men med två söta tjejer gick det som en dans, det var Birgittas döttrar som även de var med igår. Nu hoppas jag att det håller ett tag, till dagens sysslor blir att försöka få igång min klockmobil igen, den trillade av vid mimosans fall och flera keramikklockor gick sönder.

Vi hade en jättehärlig eftermiddag igår, det var så kul att träffa Birgitta igen, förra gången var på deras gård i Halland för drygt ett år sedan. Vi avslutade med en god lunch på en restaurang i närheten, CasaCamu. Sen fick flickorna rusa iväg, hästtokar som dom är. Det är EM i hästhoppning i Madrid i helgen.

I torsdags var jag på sjukhuset igen för min onda vänsterarm. Jag fick en ny kvinnlig neurolog som verkade kunna sitt jobb. Den senaste sprängande värken i vänster axel ner mot arbågen är troligtvis tendinit, inte så kul! För att undersöka närmare har jag två nya elektromygrafiundersökningar inbokade på torsdag i nästa vecka, dels en helt ny i axeln och en ny i armbågen. Förra gången för den sistnämnda var i mars, så läkaren tyckte att det var på plats att kolla hur det ser ut nu. Det är ju också bra att ha en ny undersökning inför en stundande operation. I morgon skall jag göra en ny avskyvärd magnetresonansröntgen, denna gång i axeln. Jag antar att de kan få fram om det rör sig om en inflammation där. Men, jag ställer upp på vad som helst, bara det går att åtgärdas.

Idag har jag varit över till min favoritaffär, den lilla lokala butiken tvärs över gatan, för att köpa vinäger. Hittade information att vinäger kan ta bort fläckar på obehandlade terrakottaplattor, sådana har jag i hela trädgården. Handlaren var skeptisk och sa ”chupa, chupa”. Det är precis vad dessa plattor gör, de suger åt sig allting. Men det skadar ju inte att försöka på några plattor i alla fall.

Nej, nu är det hög tid för lunch. Jag har pekinganka kvar till ändamålet, skall bli gott!

Etiketter: , ,