Ja, man vet ju inte om man skall skratta eller gråta. För er som har läst mitt inlägg om Telias webbsidesupport så kan jag ju bara tala om att det kom ett svar idag igen. Jag hade räknat med att det skulle komma igår eftersom det dröjer en vecka mellan varje svar. Nå, idag dök det upp i alla fall:

Svar 2009-11-14 12:17
Hej!

När du betalr från utomlands behöver du ett IBAN nummer! Detta kan du få av mig nu på direkten. Annars går det inte batala fakturor från utlandet.
När det gäller deposition ska du betala via bankkonto till Swift adress:
NDEASESS IBAN
SE28 9500 0099 6042 0007 6422

Hoppas det löser sig! Annrs får du återkomma!

Trevlig helg

Med vänlig hälsning

H J
Telia Kundservice

Nu löste sig ju mitt problem med att jag ringde upp Telia så fort jag såg att pengarna hade gått in på Telias konto. Killen jag snackade med skall skicka ett överlåtelsekontrakt och ny autogiroblankett till min adress i Spanien, det ni! Det här hade jag tänkt lägga in på webbsupporten ovan för att avsluta ärendet, men jag kunde inte posta följdsvar förrän jag fått det jag fick idag. Men jag tror att jag låter det ligga kvar tills jag verkligen har fått det där överlåtelsekontraktet i näven!

Nå, låt oss återgå till det senaste svaret jag fått. Det verkade som om jag sårade C, för nu har jag fått en ny handläggare. Även denna person verkar ha svårt att läsa innantill. Den 29 oktober skrev jag att jag har ett nyöppnat konto i mitt namn i Handelsbanken och den 11 november: Det finns inte plats för all denna information när jag gör en betalning via internet från min svenska bank…

Well, well. Nu kommer något ännu mer makalöst, Bredbandsbolagets byråkrati! Vad som har hänt sen sist är att jag satt i telefonkö i lång tid i måndags för att erbjuda någon typ av deposition, som med Telia ungefär. Tjejen jag snackade med bad mig att återkomma om några dagar.

Sagt och gjort, igår ringde jag igen. För att öht hitta ett vanligt telefonnummer som fungerar utanför Sveriges gränser, så måste man söka upp det via gula sidorna. När man väl kommer fram efter lång väntan så är det fyrkantighet som gäller. Jag har ingen möjlighet att lägga in depositionsavgiften på 4000 kr rätt upp och ner och få kontraktet överfört på mig. Detta beror på att jag inte uppfyller ”kreditpolicyn”. Varför jag inte uppfyller den beror på att jag inte har varit skriven i Sverige sen 1991, sen spelar det ingen roll att jag inte har några betalningsanmärkningar.

Jag måste öppna ett konto i mitt eget namn och sätta in pengarna, och sen säga upp vårt gamla abonnemang. Jag berättade att jag inte kunde riskera att vara utan internet när jag kommer till Sverige. Tror aldrig jag har skickat och svarat på mail så mycket som under den senaste månaden. De kommer inte att stänga av det gamla kontot, det är ju ett alternativ där jag kan logga via internet och se blivande fakturor, men hur kul är det att vara inloggad med makens namn och få ett välkommen-meddelande i hans namn. Jag förklarade det här för tjejen, det är som att få ett slag i ansiktet! Och sen är ju den stora frågan om jag kan avsluta kontot, jag är ju i princip omyndigförklarad!

Jag förstår verkligen inte vad som är problematiken. Innan mina ”kreditproblem” fick jag en överlåtelseblankett via mail. När sen min ekonomiska situation, något som dom för övrigt inte har en susning om, uppdagades så är det stopp! Det slutade i alla fall att dom kommer att skicka ärendegången per e-post till min mailadress, eftersom jag inte befinner mig i Sverige.

Jag kommer att avvakta och se vad som händer. Igår var jag nära att ta kontakt med den svenska konsumentprogrammet Plus. För så här skall ingen konsument behöva att bli behandlad, vare sig om man bor i Sverige eller utomlands. Om så blir fallet så kommer jag även att ta upp Tele2. Jag har inte fått ett endaste svar på mina mail via webbsidan den 21 oktober och 31 oktober.

Se upp för dessa företag!

Etiketter: , , , , ,