Så är det tyst i det stora huset igen, i morse kom en taxi och hämtade mina svenska vänner som har varit här sen i torsdags. Nu går tvätt- och diskmaskinen varm och lite senare skall jag åka till återvinningsstationen med glas, papper och och lite kläder. Det har varit härligt med folk hemma, jag har ätit bra och dessutom sovit ovanligt bra utan sömnmedel.

Igår var det den Skandinaviska julbasaren i Madrid och jag tror det är elfte året på rad som jag var där och fotograferade. Fast jag orkade inte vara med hela dagen, men eftersom alla har digitalkameror nu för tiden så hoppas jag att andra kan bidra med foton också. På morgonen kom det en rejäl regnskur, något som vi verkligen behöver, men i Guadarammabergen med sina 2500 meter över havet föll istället snö, så det var riktigt jullikt när väl regnmolnen skingrade sig på eftermiddagen.

Idag skall jag ringa min spanska advokat och stämma av läget, och som alltid är det med spänning som jag tömmer brevlådan varje dag i hopp om att något viktigt besked kommer som driver den byråkratiska processen framåt. Jag skall åka till Sverige över julen och kanske att jag kan börja ta tag i den svenska bouppteckningen då, där är det fortfarande många frågetecken som hänger i luften.

Etiketter: , ,