När jag loggade in på vårt gemensamma spanska konto nu på morgonen så har det disponibla beloppet sjunkit från drygt 1000 euros till 310. Bl a har en dragning gjorts för Volvon, vars kontrakt jag med hjälp av makens jobb har försökt säga upp länge. Varken på Volvo i Alcobendas eller på finansieringsbolaget, FCE Bank PLC så svarar ansvariga personer på telefonsamtal trots upprepade försök. Dom gör sig totalt osynliga och oanträffbara.

Förutom att makens jobb hjälper mig med Volvon så ställer dom upp helhjärtat med alla mina andra problem. Igår lovade dom att lägga ut för checken som studsade för cateringen under begravningsakten i söndags. Dessutom har dom lånat mig pengar som idag är insatt på kontot i mitt eget namn. Vad jag nu måste lösa är alla löpande betalningar på huset, så som amorteringar, värme, vatten telefon osv.

Som jag har nämnt tidigare så tar det tid innan efterlevande/änkepensioner och livförsäkringar kan betalas ut. För livförsäkringarna i båda länderna är jag beroende av obduktionsprotokollet. Det verkar sitta en domare i Madrid som antingen är väldigt upptagen eller helt ointresserad av att skriva på det. Obduktionen gjordes dagen efter dödsfallet, dvs den 16 oktober! Makens sekreterare och nu även min advokat har försökt ringa och snabba på, men det går inte.

När det gäller arvsprocessen i Spanien så tar det tid. Advokaten jobbar för närvarande med Certificado de últimas voluntades, vilket motsvarar testamente, något som vi inte hade skrivit. Declaración de Herederos, dvs deklarationen om vem som är arvtagare. Här behöver bl a svensk lagtext när det gäller arv översättas.

Jag ringde min bankkvinna igår, och hon lovade att återkomma efter kl 15, något som hon inte gjorde. Nu på morgonen har jag skickat ett mail till henne. Vi får se vad som händer under dagen…

Etiketter: , , , , , , , ,