Jag måste byta bank snarast, det såg jag när jag i förmiddags loggade in via internet till Banco Halifax där vårt frysta konto, mitt nyöppnade egna konto och även företagskontot ligger. Helt plötsligt såg jag att det hade gjorts två transfereringar över till det frysta kontot, ett på 900 euros från företagskontot och ett på 700 euros från mitt nyöppnade konto. I tisdags på banken fick vi löfte från bankchefen att alla autogireringar och hypotekslån skulle kunna fortsätta att dras från det frusna kontot. När mitt disponibla saldo (halva kontot) plötsligt var på minus har man börjat trixa utan att fråga mig. Jag tror det är min bankkvinna som inte är riktigt medveten om vad som är sagt. Dessutom var det hon som gjort felet med att koppla mitt nya direct-debitkort till det gamla kontot, trots att jag redan hade ett sånt. Givetvis skall det ju gå till mitt nya konto. Detta lyckades jag med nöd och näppe rätta till i stan i onsdags.

Jag skickade ett mail till henne i morse, med en kopia till ekonomichefen på makens jobb som har hjälpt mig med banken, bl a var han med mig i tisdags när vi fick godkännande av bankchefen att använda det frysta kontot för autogiro på huset. Jag ringde upp bankkvinnan sen, hon lät stressad och lovade att återkomma. Då hade redan ekonomen på makens jobb talat med henne precis innan. Hon har inte återkommit som hon lovat, däremot kan jag se att de indirekt börjat rätta till genom att återbetala 900 euros till företagskontot. Har skickat ett nytt mail till kvinnan och påpekat att hon får flytta tillbaka 700 eruos till mitt eget konto. Skall följa noga vad som händer på kontona från Sverige.

Tyvärr så har jag ju ingen chans att byta bank idag, det får bli i januari när jag är hemma igen.

Etiketter: , , ,