Idag fick jag en riktig känsla av Déjà vu. Precis som för tio år sedan gällde det att snabbt plocka bort julsakerna för att få hemmet att se neutralt ut. Nu hade jag ytterst få julprydnader framme i år, bara adventsljusstakar och stjärnor, men bort skulle dom. Dessutom ett skyfflande runt med saker för att skapa en tidsobunden och opersonlig miljö.

Förra gången det skedde var när vi precis hade köpt huset. Jag hade haft en jullunch för den på den tiden, stora SWEA-organisationen i Madrid. Dagen efter lunchen ringer dåvarande ordförande i Madrid upp mig, hon hade fått ett samtal från ”Den Kungliga Veckotidningen”, och de ville ha ett hemma-hos-reportage hos en svenska i Madrid. Precis när jag fick samtalet stod jag med borrmaskinen i högsta hugg för att få till en upphängningsanordning för en stor tavla. Jag bad ordföranden fråga om den Kungliga Veckotidningen möjligtvis hade någon stark karl med sig. Jag fick beskedet efter fem minuter, starka armar hade dom, i och med detta så sade jag OK, att dom var välkomna.

Att dom redan befann sig i Madrid hade jag föga aning om, inom en halvtimme ringde det på dörren och där stod dom. Det blev snabba omflyttningar och borttagningar av julprydnader, och tavlan kom upp till sist med fotografens hjälp. Där hänger den fortfarande. Reportaget kom först ett år senare i Den Kungliga Veckotidningen, och det slutade med två dubbeluppslag i tidningen, mer spaltmeter än prinsessan Madeleine hade i samma nummer!

Jag avundades fotografens stora resväska med alla fotoattiraljer idag när jag började fotografera vårt hus. Nu är jag ganska bra på att ta foton, men det är fortfarande stor skillnad på en digital kamera och en systemkamera som kräver en hel resväska för att rymmas.

Jag är ändå nöjd med dagens foton samt gamla trädgårdsfoton som jag skickade till mäklaren idag. Jag har fått ett förslag till utropspris för huset som jag tycker låter vettigt. Inte högt i förhållande till andra hus i området. Det är tomten som är mest värd och vid koll på andra hus i vårt område med samma markstorlek så hoppas jag att jag kan hitta någon köpare hyfsat snabbt.

Etiketter: , ,