Idag åkte jag iväg i dimman som lagt sig över Madrid till en väninna för att installera en skrivare och hjälpa till med allmänna datorfrågor. Efteråt bjöds jag på en underbar lunch. Tyvärr så är min aptit fortfarande inget vidare, jag sitter och petar i maten och slarvar i största allmänhet.

I morgon skall jag träffa min läkare kl 10. Det är bra att jag äntligen tog mig tid i fredags att boka denna tid. Jag träffade läkaren i slutet på november och lovade att jag skulle komma igen efter begravningen den 6 december. Det är något som jag inte har hunnit med! Mina vardagar är fullbokade med allehanda praktiska göromål, så jag tänker chansa på att ta med mig urinprov redan i morgon, förhoppningsvis kan dom ta blodprov samtidigt, så att jag slipper att åka fram och tillbaka minimalt med gånger. I Spanien köper man in en speciell burk för urinprov på apoteket och man levererar sina prover själv, och en steriliserad dito har jag i reserv någonstans, det gäller bara att hitta den.

När jag kom hem idag efter att ha jobbat ett par timmar så loggade jag in på min svenska bank för att stämma av min budget. Till min fasa så märkte jag att autogireringar som var godkända och inlagda i november inte hade betalt december månads fakturor. Sånt här gör mig tröttare än trött. Så som jag har slitit för att ha koll på ekonomin i Sverige! Jo, jag är medveten om att jag inte har bott i Sverige sen 1990, men åtminstone litar jag på att fakturor dras via autogiro när dessa gireringar är inlagda och godkända för ändamålet. Vad som är ännu värre är att vissa av fakturorna inte har kommit fram via ordinarie post, varken till Sverige eller Spanien. På vissa ställen kan man logga in via internet med personnummer och ocr-nummer från de tre sista fakturorna, men det hjälper ju föga när man inte har fått den första fakturan. Jag har mailat en kontaktperson idag och hoppas att det löser sig ändå. Jag vet som sagt inte ens hur mycket jag är skyldig!

I morgon när jag ändå är hemifrån skall jag passa på att besöka en av Movistars butiker för att försöka ta över ett kontrakt i makens namn, kopplat till en mobil till larmet. Vi får väl se hur det går.

Jag hade tänkt att besöka min spanska bank på tisdag, men igår ringde en av mäklarfirmorna och ville ändra sin besökstid från onsdag eftermiddag till tisdag. Det gäller att få ut huset snabbt till försäljning även om jag inte får sälja det än. Igår ringde jag till ytterligare fyra mäklarfirmor och de skall höra av sig under morgondagen för att få tider för att komma och titta på huset.

Mitt planerade besök på spanska banken gäller först och främst att börja ta fram dokumentation till den spanska bouppteckningen. Jag fick deklarationsblanketterna i fredags, och jag öppnade kuvertet först igår. När man ser alla dokument som skall bifogas den så blir jag ännu tröttare. Men processen måste gå vidare….

Etiketter: , , , , , , ,