Eftersom jag kom i säng sent igår, eller tidigt i morse rättare sagt, så vaknade jag inte förrän 9.30. Kände mig fortfarande groggy när jag kom till veckans bridgespel kl 11.00. Just bridge gör nytta, för det får mig att tänka på annat och jag ser fram emot varje onsdag när vi träffas. Trots min trötthet så vann jag dagens runda, förvånande!

Under spelet fick jag ett SMS från en av mäklarna, hon undrade om det var ok att hon kom kl 14.20 med en spekulant, jag svarade att det var helt ok! Klockan 16 hade jag möte med en ny mäklare och någon halvtimme innan de skulle komma ringde en av mäklarna som jag kontaktat tidigare och frågade om han kunde komma med en spekulant. Jag lyckades skjuta på mötet till 17.30 eftersom jag inte vet om det är lämpligt att ha flera mäklare i huset på en gång. Tack och lov så vände morgondimman till en solig eftermiddag, och huset ”lyfter” när man kommer in i vardagsrummet och ser den magnifika utsikten över Guadarramabergen, framför allt när topparna är täckta med snö.

En sak som är viktigt avseende fastighetsförsäljning i Spanien är att man inte tecknar kontrakt med en mäklare som har exklusivitet till försäljningen inbakat i kontraktet. I dessa kristider på bostadsmarknaden så måste man kunna lägga ut sitt hus hos flera mäklare. Samma utgångspris skall anges till samtliga och det är mitt jobb att underrätta mäklarna om jag vill sänka/höja priset, samt sist, men inte minst, underrätta alla om jag lyckas sälja det. I morgon kommer den sista nya mäklaren kl 10. Denna agentur är stor, och jag har fått tips om att det kan vara bra med en sådan som även förmedlar lägenheter i centrala Madrid. Jag längtar verkligen till den dag som jag flytta in till ett nytt ställe.

Ja, idag har jag haft mina första presumtiva kunder, jag är ju imponerad att det har kommit två stycken under samma dag, låt oss se vad som händer framöver. Det är ingen som har rynkat på näsan i alla fall, men det här är ju bara början. Den siste besökaren var precis som undertecknad, han hade kameran med sig. Där känner jag igen mig precis. Man vill ju gärna ha något att gå tillbaka till och mäta fram och tillbaka.

På sena kvällen fick jag besök, och jag blev av med en hel del kläder, samt två resväskor. Härligt!

Nu måste jag försöka att sova lite, efter mäklaren i morgon är jag beroende av vad makens företag säger avseende att komma in till Madrid för att öppna nytt bankkonto, att bli av med bilen, och sist men inte minst få ordning på redovisningen avs vårt företag…

Etiketter: , , , ,