Det här började jag skriva den 19 januari, vid 17-tiden, sen har tiden bara runnit iväg:
Gårdagen och idag har bara sprungit iväg. Först vid 18-tiden idag hann jag äta något, det blev en spansk potatisomelett av helfabrikat, smakade inget vidare jämfört med hemlagat, jag har ett supergott recept utlagt här, vi får väl kalla det jag åt idag för sen lunch – tidig middag.

Igår kväll fick jag ett mail avseende nödvändiga dokument att ta fram för att bli av med leasing-Volvon i makens namn. I brevlådan fanns senare under dagen även ett brev från Fords finansiering för kontraktet via FCE Bank, det är de som är betalningsmottagare för kontraktet. Fastän vi har försökt nå dom otaliga gånger avs makens död så poppar brev ut per automatik. Brevet är givetvis adresserat till maken, vidare står det att Volvo har informerat FCE Bank om makens avsikt att köpa bilen!!! Kontraktet löper ut den 11 februari och maken uppmanas plocka fram de drygt 10.000 euros som fattas för att köpa ut bilen. Detta var vår avsikt eftersom det blir en kanonaffär, men jag skall inte ha bil, jag har inte råd. Jag har kämpat i tre månaders tid nu för att bli av med den.

Jag tog in all dokumentation i bilen i morse, och jag tror jag har lyckats hitta det som faller på min lott att få fram. Jag särade även på vissa papper som var ihophäftade och skannade dom. Har en känsla av att dessa dokument kan behövas vid den framtida bouppteckningen i Spanien.

På morgonen åkte jag till posten med två viktiga brev. Det gäller autogireringar i Spanien, det ena gällde en konfirmation på byte av bankkonto och abonnemangsinnehavare på digital-tv:n, det andra gällde en ändring i mitt eget kontrakt avs min mobil. Jag satt i en dryg halvtimme igår snackades med en robot innan jag kom fram till en riktig människa på movistar för att få instruktioner på hur jag kunde ändra mitt kontrakt.

Efter läkarbesöket igår besökte jag även en av Movistars butiker för att ta över makens kontrakt på en mobil som är kopplad till larmet på huset. Dessutom behövde jag ändra bankkontot för autodragningar till mitt nya, eftersom det gamla kontot är fruset för dessa typer av betalningar. Jag hade blivit förvarnad redan av Åsa hur butikerna kan behandla sina kunder. Mycket riktigt så försökte de hänvisa till robotrösten på kundservice, men jag var hur ilsken som helst. Tack och lov så hade jag med mig en kopia på dödsattesten, så efter mycket tjat så fick jag överfört kontraktet i mitt namn. Vad jag däremot hade glömt i den allmänna röran var att ta med mig kontonumret till mitt nya konto. Jag satt och ringde under tiden jag var på läkarstationen för att få fram det. Jag brukar vara mycket organiserad i vanliga fall, men ibland blir det för mycket av det goda!

Ändrat kl 02.27:
Har slumrat lite i tv-soffan, ser att det redan är en ny dag när jag börjar skriva vidare. Igår fick jag även ett mail med en påminnelse att jag inte får glömma att det är dags för sista kvartalets momsredovisning för företaget. Jösses, jag blev jätteglad för påminnelsen, företaget har helt kommit i skymundan sen dödsfallet. Jag hittade redovisningen på makens dator och tack och lov så kan jag hantera excel-filer. Jag fick banksaldot att stämma över året, men en tidigare inbetald moms spökar, det handlar om en bagatell när det gäller pengar och jag tror att jag kan arbeta vidare på detta när det gäller att få årsredovisningen att stämma. Jag har inte fakturerat något under sista kvartalet förra året. Det är något jag gärna hade gjort, men jag kan inte mer än jobba dygnet runt med alla papper kring dödsfallet.

När det gäller fastighetsförsäljningen så har jag haft ytterligare två mäklare på besök. Den 20:e kommer en en ny mäklare samt en gammal med en presumtiv kund. På torsdag förmiddag har jag tid med ytterligare en ny mäklare. Jag har anmält mig till totalt sex mäklare och jag tror detta får räcka för tillfället.

I brevlådan låg det lite av vare både igår och idag. Till skillnad mot pensionärerna i Sverige så höjs pensionerna i Spanien med hela 1%, det är ju inte illa även om min spanska änkepension är liten. Vidare fick jag betalningspåminnelser avs hypoteken i Spanien. Dessa är redan dragna, fast för sent. Jag ger mig tusan på att min bank gör dragningarna för sent på flit, bara för att såra mig!

Jag blir så trött på alla dessa brandkårsutryckningar hela tiden. När skall jag få tid att leva mitt eget liv?? Mina krafter är på nollnivå just nu. Klockan är drygt halv fyra på morgonen när jag postar detta, dags för en tablett som får mig att sova ett par timmar…

Etiketter: , , , , , , ,