Jag har ju märkt det hela tiden, men idag fick jag beviset. Min bankkvinna på Banco Halifax saknar helt kompetens. Jag tror jag skulle kunna sköta hennes jobb bättre. Kanske det inte bara är hennes fel, utan hela bankens, något luktar oprofessionalism. Jag längtar så till den dag jag kan lämna dom helt!

Ett tecken till total inkompetens fick jag redan den 17 december förra året. Jag hade öppnat ett nytt konto i samma bank i mitt eget namn en månad tidigare eftersom vårt gamla gemensamma skulle frysas när min andel tog slut. När jag för första gången testar att ta ut pengar på mitt nya visakort så såg jag att det var kopplat till det gamla, delade kontot. Helt absurt! När jag förklarade att jag faktiskt inte behövde två visakort på samma konto gick det till sist upp ett ljus för tjejen. Jag har en massa annat att ta upp när det gäller konstiga behandlingar av visakort och andra transaktioner sen en lång tid tillbaka. Kanske det kommer senare om jag känner för det, förhoppningsvis kommer allt fungera bättre när banken helt går upp i Loyds som har köpt upp dom.

Igår mailade jag och faxade till Banco Halifax för jag ville annullera mina två visakort jag har kopplat till företagskontot på samma bank. När jag fick svar sista gången att korten var spärrade loggade jag in för att se hur läget var avseende hopoteken på det frysta kontot. Jag kom med andan i halsen till banken i torsdags för att skriva på ett kontrakt som innebär att jag får amorteringsfritt i ett år, något som ger lite respit och sänker mina månadsavgifter avsevärt till dess jag kan sälja huset.

Döm om min förvåning när jag såg att amorteringarna inte ens var dragna. Det skall göras den 5:e varje månad. Mailade ett tack för att visakorten var annullerade och påpekade samtidigt att hypoteken inte var dragna. Nämnde också att det i januari drogs först den 12 januari, till följd fick jag två brev med betalningspåminnelser från banken. Jag fick svar samma dag, att det berodde på det nya avtalet vi hade skrivit på kan ta lite tid att gå igenom.

Idag loggade jag in igen på banken och jag blev inte förvånad när jag ser att det inte är något sänkt belopp på amorteringen. Mailar och får bekräftelse att det är helt rätt, att det är så det skall vara. Jag har två amorteringar, det ena är på huset och det andra är en tilläggsamortering där jag bara betalar ränta. Jag meddelar att beloppet som hon menar avser vårt kontrakt rör sig om ränta, ett belopp som vi har betalt varje månad sen mars 2009. Man kan ju inte få amorteringsfritt på ett lån som man aldrig har börjat amortera på. Jag plockar fram vårt kontrakt från i torsdags och hänvisar till olika paragrafer för att bevisa att dom har misstagit sig. I skrivande stund har jag fått ett svar att dom undersöker ärendet.

Det är sånt här som gör mig så trött. Jag vet ju att jag har rätt, men har man att göra med inkompetens så har man. Det är bara synd att det tar så mycket av min energi i anspråk, något som jag skulle kunna använda till andra saker.

Jag besökte Banco Popular i förmiddags, tyvärr så hade jag missat att bankkillen behövde balansräkningen för företaget per den 31 december 2009. Jag trodde att han ville ha dagens saldo på kontot på Banco Halifax. Nå, i dagsläget går allt att sköta via e-post. Jag har ju aldrig suttit med räkenskaperna för företaget, men jag skickade en exel-fil där jag har fyllt i det som saknades sen makens dödsfall. Jag har fått bekräftat att banken har fått filen, jag bad honom också kontakta mig om han behövde andra uppgifter och det har jag inte fått. Jag hoppas därmed att jag snart har ett konto mindre på Banco Halifax.

På tal om banker, idag loggade jag in på mitt nyöppnade konto på ING Direct och jag blev så förvånad över att min första änkepension har kommit in där. Jag vet inte var jag har hört någonstans att pension betalas ut den 25:e varje månad. Sen jag fick min första delfaktura från min gamla advokat igår så bad jag om respit med betalning till den 25:e just för att kontot inte är aktivt att användas förrän den första, löpande inbetalningen i form av lön eller pension kommer in. Jag lyckades därför betala in den första fakturan till henne idag. Det känns så bra, för jag avskyr att ha skulder.

När det gäller livförsäkringen på makens gamla jobb som försäkringsbolaget vägrar att betala, så jobbar en advokat med det. Det är ju inte klokt att de kan neka mig denna. Jag mailade över det fina mailet jag fick när jag var i Sverige i julas från en av hans läkare i London till makens gamla företag som hjälper mig något enormt. Vid behov kan jag plocka fram resultaten från senaste läkarundersökningen där som gjordes i början på oktober, två veckor innan maken avled. Jag kommer aldrig att ge mig avseende detta!

Nu skall jag lägga mig och vila, för febern har kommit tillbaka igen…

Etiketter: , , , , , ,