Nu är jag tillbaka från att ha uträttat en hel del ärenden. Det första stoppet blev vid återvinningsstationen där jag kastade en massa gamla tidningar och frimärkskataloger. Sen handlade jag mat och godsaker inför morgondagens bridgespel. Bland annat skall jag bjuda på pan con tomate, tomatbröd, givetvis med lufttorkad skinka till. Recept för den som vill prova finns på min andra webbsida, Ett annorlunda Spanien.

Därefter åkte jag över motorvägen till bostadsområdet Santo Domingo. Efter att fått klartecken från min advokat att mitt enkla skuldebrev håller juridiskt så postade jag två exemplar till min mamma, det är inte säkert att detta skuldebrev kommer att behövas för bouppteckningen men det är ju en trygghet för mamma. Jag förbinder mig att betala tillbaka lånet så snart bouppteckningarna i Spanien och Sverige är gjorda.

Därefter blev det ett besök på Banco Popular dit jag har flyttat över företagskontot. Jag fick ett samtal i fredags när transfereringen hade gått över och samtidigt ett besked om att jag hade ett checkhäfte att hämta ut. Idag visade han mig bevis på att min gamla bank, Banco Halifax, är totalt inkompetenta. Vid överföringen av företagets pengar till mitt nya konto så hade jag bett att Halifax skulle skicka ett fax till Popular riktat till (attention) min nye bankman när överföringen hade skett. Han visade mig svart på vitt idag att han stod som förmånstagare på överföringen! Ja, vad skall man säga???

För privata affärer har jag ett nyöppnat konto på ING direct. Dom är verkligen bra att ha att göra med, även om det krävs lite knapptryckningar för att komma fram till en levande person på deras kundtjänst. Min första pension som krävdes för att aktivera visa-kortet hade kommit in den 9 februari. Jag ringde i söndags, ja de har kundsupport dygnet runt, och frågade när mitt visa-kort skulle bli aktivt. Den vänliga tjejen bad mig att faxa eller maila över pensionsbeslutet. Idag har jag både fått mail och sms via mobilen att kortet är klart för aktivering. Det är lite skillnad på banker och banker!

Nu kom jag på att jag glömt att nämna Handelsbanken i Sverige. Jag var väldigt upprörd i början när jag fick reda på att makens konto skulle frysas två veckor efter dödsfallet. Jag fick verkligen panik! Nu, så här lite senare så förstår jag ju att det är så de måste agera. I julas, när jag fick en möjlighet att personligen träffa bankkvinnan som hjälpt mig, så har jag enbart positiva omdömen. Hon har hjälpt mig enormt med än det ena än det andra och jag är skyldig henne massor, om inte annat en god lunch eller middag nästa gång jag är i Sverige.

Helt plötsligt har luften gått ur mig igen. Det händer ofta när det varit intensiva händelser. Vad som hjälper i mitt fall är att lägga mig i tv-soffan med två fjäskiga katter omkring mig och zappa mellan olika kanaler tills jag somnar. Det känns som det är dags för det nu….

Etiketter: , , , , , , ,