Två dagar tog det mig att fotografera frimärkena, och nu är jag äntligen klar. Det känns fantastiskt bra!

Dagen har varit snurrig utan dess like, jag har varit i full gång sen kl 7 i morse, och nu är jag verkligen trött. Nu är det definitivt helg.

Förutom att ha lite värk i knäna, jag har suttit med dom på en kudde och fotograferat från golvet sen igår, så har dagen varit bra. Under tiden som kamerorna varit på laddning så har jag till sist lyckats förlänga två domäner, det blev mycket goddag yxskaft-snack innan jag till sist fick fram rätt telefonnummer för att komma till den spanska supporten. Generellt sett tror jag att spanska ISP:s (Internet Service Providers) håller mycket låg kvalitet jämfört med svenska diton. Men när det gäller en landsdomän (.es) som är aktuellt för företaget, så måste denna ligga i Spanien till skillnad från .se-domäner i Sverige.

Jag fick ett samtal från Banco Popular som upplyste mig att företagets pengar kommit in på det nya kontot och att jag har ett checkhäfte att hämta när det passar mig. Samtidigt frågade han mig lite försiktigt om Banco Halifax, och om min bankkvinna där. Jag hade bett den sistnämnda att skicka en verifikation till Banco Popular via fax när pengarna hade överförts, och denna verifikation var mycket konstigt utformad. Jag behövde bara nämna för min nya bankman vad jag tyckte om Halifax och han höll med. Totalt oprofessionellt. Därifrån skall jag ta bort alla transaktioner förutom hypoteket som måste löpa till dess jag kan sälja huset.

Jag hade bett kvinnan på Banco Halifax att även skicka mig ett mail när transfereringen var gjord. Inte en rad har jag fått! När jag loggade in på företagskontot i morse så kunde jag se att kontot var annullerat som jag hade bett om. Igår skickade jag även ett mail med en fråga den årliga omskrivningen av räntan på en utökning av det ordinarie hypotekslånet. Jag blev positivt överraskad när jag fick beskedet att räntan kommer att sjunka från 490 euros till drygt 200 i månaden. Det gör en stor skillnad! Kruxet var bara att kontot som angavs inte är ett konto jag känner igen. Tror ni jag har fått svar, icke som icke! Jag vet faktiskt inte vad dom sysslar med.

Apropå banker, det är stor skillnad på dom som ni som läser här har märkt. Idag fick jag för första gången ett livstecken från mina nya advokater i Madrid. De jobbar på för fullt i det tysta och de hade uppmärksammat att ett av mina intyg från Handelsbanken i Sverige hade fel datum när det gällde avstämningar av tillgångar och skulder vid dödsfallet. Istället för 15 oktober 2009, så stod det 15 oktober 2010 på ett av intygen.

Klockan var närmare tre på eftermiddagen när jag försökte ringa Handelsbanken i Sverige, men jag möttes av en telefonsvarare. Skickade snabbt som bara den ett meddelande via bankens hemsida och någon timme senare hade jag ett nytt intyg i form av en pdf-fil, originalet hade postats samtidigt. Detta intyg skall vidare för översättning till spanska, och det räcker ju med en pdf-fil till dess att originalet kommer. Denna fantastiska bankkvinna som jag har fått där är ett föredöme. Hon bad om ursäkt och jag svarade att hon inte skulle be om ursäkt, det är jag som skall tacka henne.

När det gäller tingsrätten i Sverige så har jag fortfarande inte fått svar på mailet jag skickade här om dagen. Dåligt! Ett mail i Sverige är en offentlig handling som diarieförs. Jag frågade om ärendet kunde påskyndas i och med att jag hittat ett eget förslag till boutredningsman och påtalade att jag var tvungen att driva på arvsprocessen här i Madrid, trots att jag inte vet om konsekvenserna med två länders arvslagstiftning inblandade.

I och med samtalet idag från mina advokater i Madrid så kommer tillgångar och skulder i Sverige tas upp i den spanska bouppteckningen, men jag vet som sagt inte om detta krockar med svensk lag. I Spanien väntar jag på att få la declaración de herederos (arvsdeklarationen) i början på mars, sen kommer mycket lösas av sig själv. Förutom denna lunta behövs en besiktning av den fasta egendomen i Madrid, i princip är det ett formulär jag behöver fylla i och att en besiktningsman kommer förstås. Sen tror jag faktiskt att jag har de dokument som behövs för bouppteckningen här. Men Sverige släpar efter, sorgligt nog…

Till sist, innan det definitivt blir helg för mig. Idag fick jag mitt Tarjeta Sanetária med posten. Detta ansökte jag om den 26 januari hos Centro de Salud i min kommun. Jag har hört att det kan ta upp till ett halvår att få det. På kortet står det att jag är pensionista, dvs pensionär. Kortet gäller till januari 2020 och ger mig billig läkarvård och medicin på mer än 31 sjukhus och 400 vårdcentraler. Det får man väl kalla för en bra avslutning på denna långa dag…

Etiketter: , , , , , , , , ,