Att spela bridge hjälper mig att tänka på annat. Jag ser fram emot varje onsdag när vi träffas och igår spelade vi hos mig. Vi träffas vid 11-tiden och spelar fram till 13-14-tiden ungefär.

Efter spelet tog jag det ovanligt lugnt, jag samlade ihop skräp för att fylla soptunnan som töms idag, samt satte mig och gick igenom alla bankkonton. Jag måste ha full kontroll på pengar som går ut så att det inte blir minus någonstans när man mist anar det.

På kvällen kom tjejen från Dominikanska republiken som tidigare har varit här och hämtat makens kläder. Nu ville hon ha lite kläder till och det tackade jag givetvis ja till. Jag har fortfarande inte kommit mig för att ringa till välgörenhetsorganisationen för avhämtning. Hon erbjuder sig att komma på måndag i nästa vecka och hämta resterande kläder för avlämning till hennes kyrka. Härligt!

När det gäller Telia som är skyldiga mig 324 kr så råkade jag se att pengarna hade kommit in på mitt svenska konto redan den 23 februari, fast dubbelt upp, 648 kr var insatta. Rätt skall ju vara rätt, och eftersom Telias kontaktperson hade lämnat sin mailadress så kontaktade jag honom. Jag talade om att jag efter mycket om och men lyckades lösa ut ett utbetalningskort när jag var i Sverige i julas. Detta stod i makens namn och jag var tvungen att ta med mig intyget dödsfallsintyg och släktutredning från skattemyndigheterna för att få ut pengarna. Jag ville få ersättning för det andra utbetalningskortet som aldrig kom fram pga bristfällig adressering. I mitt mail bad jag också Telia ompröva sitt beslut om depositionsavgift på 3000 kr eftersom jag inte bedömdes som kreditvärdig i Sverige vid en kreditprövning i samband med övertagande av abonnemangen. Eftersom fast egendom skall räcka vid kreditprövning bifogade jag skattemyndigheternas sista beslut när det gäller fastighetstaxeringen år 2009 på min halva. Dessutom upplyste jag att huset är fullt betalt och att det inte finns några skulder på det. Rätt skall vara rätt och det återstår att se hur det går!

Idag har jag en hel del viktiga mail att skicka och senare i eftermiddag skall jag åka och handla, det blir en vinprovning hos mig i morgon kväll med väninnor och jag skall bjuda på pimientos rellenos de langostinos, dvs räkfyllda paprikor med ris, och en god chokladkladdkaka.

Etiketter: , , ,