I morse åkte jag iväg och postade min ansökan om omprövning av SINK-skatt som jag satt och fixade med igår. Dessutom handlade jag maten inför middagen och vinprovningen hemma hos mig ikväll. Vi är fem tjejer som skall träffas, det skall bli jättekul.

Jag fick tips av programledaren/radioprataren Anna Billqvist vid Radio SolyMar nere på kusten om radioprogrammet från i måndags som just handlade om Sink-skatten. Det finns ett stort antal svenska pensionärer där nere som klagar på Sink-skatten och bristen på samordning avseende dubbelbeskattningsavtalet mellan Sverige och Spanien. Det finns en ganska högljud lobbygrupp med många medlemmar som heter sinkklubben. De driver frågan om avskaffandet av Sink-skatten. Nu framgick det inte helt av programmet, men här tror jag det handlar om svenskar som betalar sink-skatt på intjänad pension i Sverige. I mitt fall rör det sig om en efterlevandepension/tjänstepension som bygger på inkomst intjänad utanför Sverige. Det skall bli spännande att se vad skatteverket i Sverige kommer fram till. Kanske att jag blir medlem i sinkklubben till sist, beroende på beslutet som kommer att fattas i mitt fall.

I morse fick jag ett mail från Hans G Larsson på Telia avseende de dubbla utbetalningarna av kreditfakturorna på mitt svenska konto. Istället för att få ut 324 kr samt en återbetalning av min deposition på 3000 kr, så har jag nu fått in 2×648 kr, inte en siffra rätt med andra ord.

Den medarbetaren som gjort utbetalningarna är ledig idag så vi kan inte kolla med henne vad hon gjort. Hon verkar ha rört till det… Vi kollar vidare på måndag.

Så kan det gå när inte haspen är på. Jag har en hel del mail att svara på fortfarande, men det får vänta tills senare i helgen. Nu skall jag skala langostinos (större räkor) inför kvällens middag. Kladdchokladkakan är redan gräddad och resultatet blev bra.

Etiketter: , , , ,