Ja, jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag öppnade posten igår. Där låg ett brev från Banco Halifax med en bekräftelse på att företagskontot nu är avslutat. Det hade uppstått en diff på 1 cent (10 öre) till min favör som bankkvinnan hade tejpat fast på brevet avseende avslutet. Nu vill hon att jag skall skriva under att jag har fått kopparpengen och sen faxa tillbaka. Jag skall visa upp brevet för min nye bankman på Banco Popular i nästa vecka och fråga om han kan hjälpa mig att sätta in centimon på mitt nya konto hos dom, han kommer att få ett skrattanfall.

Att skriva under brevet får vänta för jag har andra, betydligt viktigare ärenden att ta upp med den totalt inkompetenta kvinnan på Halifax. I brevlådan igår låg nämligen ett bankbesked att mitt lilla företags saldo hade kommit in på nya kontot hos Banco Popular, men som förmånstagare står min nye bankman!! Det här är allvarligt, och jag vet faktiskt inte vad det kan få för konsekvenser. Nästa gång jag besöker Banco Halifax blir förhoppningsvis i nästa vecka då jag räknar med att den spanska arvsdeklarationen, la declaración de herederos, skall kunna avhämtas hos notarien i min kommun. När jag har denna viktiga lunta papper så kan jag gå till banken för att släppa spärrar som finns på kontona. Jag är bunden att betala hypoteken på huset till dess att det är sålt, men något mer än detta kommer inte finnas kvar hos Banco Halifax.

Fredagskvällen fick en fin avslutning med vinprovning och middag med fyra väninnor. Det var med spänning vi provade det nya vita vinet. Mitt betyg är fullt godkänt och jag kan tänka mig att köpa en låda när det kommer ut på marknaden. Vi hade bestämt oss för att träffas hos mig i september förra året och först nu så blev det av, bättre sent än aldrig!

Idag har jag skannat fler dokument till min svenske advokat, men nu får det räcka med pappersarbete. Sofflocket väntar på mig, jag skall zappa mellan tv-kanalerna och slappa i största allmänhet…

Etiketter: , ,