Nu hade jag ju inte väntat mig att de skulle ringa från notarien när det exakt har gått 20 arbetsdagar för att få ut arvsdeklarationen, jag fattar förresten inte varför de behöver så lång tid, men inget samtal därifrån idag i alla fall.

Jag har istället tillbringat en hel del tid i förrådet och fotat slalomskidor, pjäxor och stavar, samt två golfset. Ena paret slalomskidor är mina, men jag har för länge sen insett att slalom inte är min grej. Jag lyckas bara svänga på ett håll i backarna och får istället hålla mig till att ploga ner sakta i v-ställning. Jag hoppas att kunna få sålt dessa prylar så småningom.

Något som åkte i soptunnan i morse var min första dator, en IBM XT från 1985. Där finns inga hemligheter så som inloggning på bank eller dyligt, för på den tiden var det inte många som hade internet, än mindre någon kod till sin bank. Burken var tung som bara den att bära nerför backen till gatan, och den fick precis plats i soptunnan. Nu är den tömd, så jag har en sak mindre i förrådet.

När det gäller pappersexercisen så fick jag igår ett beslut från skattemyndigheterna i Sverige att jag får uppskov med deklarationen till 15 juni, det känns bra. Jag fick även fakturor från mobilabonnemangen. Jag skickade in en uppsägning på en av linjerna med vanlig post den 18 januari, och lik förbaskat så har dom dragit för båda linjerna. Det är ingen stor kostnad för abonnemanget som inte används, men 5 euros är 5 euros, och jag har ju faktiskt sagt upp det redan!

Just nu sitter jag i köket med två lapptops igång, dels min egen som jag skriver på nu, dels en annan som jag misstänker ha fått en virus eller trojan. Startsidan i Internet Explorer har ersatts av en oönskad sida, så jag tror att det är en kapning. Jag kan ha datorn tom onsdag nästa vecka så det är gott om tid att analysera.

Men nu är det hög tid för lunch, på återseende…

Etiketter: , ,