Idag ringde jag till notarien för att fråga när jag kunde hämta ut arvsdeklarationen, eller acta de notoriedad para la declaración de herederos abintestado som är det fullständiga spanska namnet på luntan som ersätter testamentet. Jag talade om att nu hade gått en månad och frågade när jag kunde hämta ut den. Ja, men det är 20 arbetsdagar som gäller sa mannen. Exakt svarade jag, det var igår det, och han räknade själv i sin almanacka. De behöver ett par arbetsdagar för att kopiera osv, och jag försökte pressa honom att kunna komma på fredag. På måndag i nästa vecka senast lovar de, jag skall ringa på fredag morgon och höra hur det har gått.

Eftersom jag skall in till stan på tjejlunch på fredag så hoppas jag kunna ha med mig deklarationen och lite andra papper som behövs för att bryta frysningen av kontot på Banco Halifax. Det som krävs i övrigt är Certificado de defunción, dvs dödsattesten, Certificado del registro de actos de última voluntad, som är ett intyg från testamentregistret.

Efter lunch skall jag maila advokaterna och tala om den goda nyheten och boka tid för besök i nästa vecka så att jag kan lämna ifrån mig dokumenten de behöver.

I morse åkte jag i väg till posten med ett brev till Movistar, där jag har mobilabonnemang. I fredags fick jag fakturan där de fortfarande debiterar för två nummer trots att jag skrev till dom den 18 januari för att säga upp det ena numret. Idag bad jag dem dessutom att annullera dubbla simkort. Jag har nämligen ett kort i bilen som jag har sålt, och det kommer jag inte behöva sen.

Idag hittade jag ett papper avseende företaget, det verkar som jag måste skapa en akt med olika beslut. Avstämning av kontona per den 31 december 2009, redovisa resultatet för 2009 för godkännande av bolagsstämman som skall hållas inom första halvåret i år, samt lite andra grejer. Jag har ju ingen aning om hur jag skall skriva under rådande omständigheter, sen vet jag inte om detta måste skickas in någonstans. Tur att jag har vänner som vet lite mer om dessa saker än undertecknad. Ett mail har redan gått iväg med frågor.

Bland övriga mail som har gått iväg idag så har Allers förlag fått ett. Jag ringde och avbeställde en prenumeration på Skåne Magasinet i oktober förra året, och igår kom en ny tidning i makens namn. Ja, jag säger då det. Jag har också mailat min svenska advokat avseende skulder i Spanien. Något som jag har glömt att redovisa är att jag står för lånet för solenergiinstallationen på huset. Detta skall jag ta med mig till mina spanska advokater också.

Nej, nu är det hög tid för lunch. På återseende…

Etiketter: , , , , , ,