Idag ringde mig en av de spanska advokaterna, hon hade fått mitt mail om att jag räknar med att få arvsdeklarationen senast på måndag. På tisdag eftermiddag nästa vecka skall jag dit, och jag har därför sorterat och noga kollat så att inga papper kommer att saknas.

Det är kontoutdrag på banker, skulder, lån osv vid dödstillfället. Det är intyg på bilarnas cirkulationstillstånd och tekniska specifikationer. Vidare de notarieförda handlingarna vid husköpet och hypotekslånen till dessa. När det gäller fastighetsskatten för förra året så tar jag med mig både originalet och kopian. Sen har jag passat på att skriva ut kopior på uppehållstillstånd och pass, det är bättre att ha för mycket än för lite med sig. Jag frågade henne samtidigt om mina skulder skulle tas med. Jag har ju ett lån på solenergiinstallationen i mitt namn, men tyvärr inte.

Ikväll är jag bjuden som inhoppare i ett bridgegäng, och som alltid är det trevligt att komma utanför huset lite.

Det skall bli spännande att ringa notarien i morgon bitti för att höra om jag kan hämta arvsdeklarationen. Isåfall bär det av direkt mot Madrid för ett besök på banken. Jag skall ändå in på tjejlunch i stan i morgon. Annars får det bli på tisdagen före mötet med advokaterna, några dagar förr eller senare spelar ju ingen större roll, jag börjar bli van med att vänta. Paciencia (tålamod) som man säger på spanska…

Etiketter: , , ,