Nu är det helg med allt vad det innebär. Kom för några timmar sen in i huset efter en tjejlunch i stan. Det är så fruktansvärt tungt att kliva in i huset på kvällen när helgen är i antågande. Undrar just om jag någonsin kommer att komma över den känslan, eller om det försvinner när jag lyckas byta miljö så småningom?

I morse vaknade jag strax efter kl 9 och fick närmast en chock, så länge har jag inte lyckats sova sen maken dog, ändå hade jag viktiga saker på agendan. Det första jag gjorde var att ringa till notarien för att höra om arvsdeklarationen var klar för avhämtning. Jag fick tala in ett meddelande på telefonsvararen, och be dem ringa upp mig.

Någon timme senare ringde jag igen, och ja, handlingen var klar, jag meddelande att jag kommer på måndag morgon. Jag hann inte åka in idag, för som alltid ligger det en massa viktiga mail att svara på när man kör igång datorn på morgonen.

Min agenda för måndag och tisdag är planerad. Första sak på måndag morgon är besök hos notarien, sen skall jag gå över gatan till ett kopieringsställe för att ta ett tiotal kopior. Sen skall jag leta upp en budfirma för att skicka över deklarationen till makens jobb som behöver den. Efter det ett besök på Banco Popular för att lämna alla dokument som behövs för att ta över delade konton i mitt namn.

På tisdag åker jag in till Madrid och lämnar över samma lunta till Banco Halifax, sen blir det lunch i stan och till sist ett besök hos advokaterna så att de kan börja med bouppteckningen.

I morgon blir det en stor lunch med en massa vänner. Vi skall käka Cocido Madrileño, en gryta som inte går av för hackor under dessa vintertider.

I går kväll spelade jag bridge hos en väninna. Med mig hem fick jag denna artikeln ur gratistidningen Qué:

MItt hus ligger som huvuduppslag i artikeln, dessutom med fyra foton tagna av undertecknad. Positivt eller negativt? Som jag ser det är det hur bra som helst att få gratisreklam, tidningen når ut till 2 miljoner människor, och är det någon som blir glad så är det undertecknad om detta hjälper mig att sälja huset snabbare. Nu är jag bara nyfiken på hur artikeln hamnat där. Det finns en mailadress till journalisten, så jag skall fråga…

Men som sagt, nu är det helg…

Etiketter: , , , , ,