Idag är det fars dag i Spanien och därmed är det helgdag. Därför åkte jag och handlade inför Stockholmsbesöket igår, för idag är de flesta affärerna stängda. Besökarna kommer i kväll och det ser jag verkligen fram emot. Jag tänkte bjuda dom på tapas på stamlokuset på andra sidan motorvägen.

De stannar en vecka och vi får väl se hur vi skall lägga upp den. På måndag måste jag in till svenska ambassaden för att be dem vidimera en passkopia, så den dagen är given för en guidad tur i Madrid. På tisdag kommer motorn till porten ut mot gatan att bytas ut, så då får jag hålla mig hemma.

Igår slog det vackra vårvädret om till regn, och prognosen är dessvärre illavarslande för nästa vecka. Tack och lov var det uppehåll när jag hade husvisning igår, men den vackra utsikten över bergen var i det närmaste obefintlig. Husförsäljningen går trögt på grund av fastighetskrisen, men förr eller senare skall jag väl lyckas.

Igår fick jag ett mail från min spanska advokat. Alla papper avseende den spanska bouppteckningen lämnades in den 10 mars till notarien och den 12 mars blev den preliminära fastighetsvärderingen gjord av skattemyndigheterna. Det är lite trist när värderingen överstiger utgångspriset för fastighetsförsäljningen, men vad gör man? Jag måste ju bli av med huset. Jag vet inte hur lång tid notariatet behöver tills bouppteckningen är klar, men advokaten skall försöka skynda på ärendet. Dom har i alla fall inte begärt att få in mer dokument, så jag antar att allt finns på plats.

Eftersom det är så helgdag skall jag slappa lite, jag skall strax lägga mig och läsa ut en bok. Skönt!

Etiketter: , ,