Det gick över förväntan bra hos notarien idag. Av alla dokument som jag bar på i ryggsäcken; bilpapper, arvsdeklarationen, dödsattesten, inbetalningskortet över sista betalda fastighetsskatten, luntor framställda hos notarie avseende hypotekslån och husköp mm, mm, så behövdes bara ett som notarien behåller, det är arvsdeklarationen där mycket riktigt de tre viktiga sidorna avseende att jag ensam ärver saknades i den notarieförda kopian som jag betalade dyra pengar för inte var med. Det är under all kritik, men vad gör man?…

Det var en mycket trevlig personal jag mötte hos notarien. Bland alla inlämnade papper saknades ett utdrag ur livförsäkringsregistret. Detta beställdes på plats via internet och svaret lär komma i god tid tills på måndag när jag skall hämta ut bouppteckningen.

Nu återstår det att betala arvsskatten innan den 15 april. Fick en smärre chock när jag frågade advokaten när vi klivit ut på gatan igen. Hon nämnde belopp på mellan 25-27.000 euros! Jag funderade på hur jag skulle lösa detta, att trolla fram 250-270.000 kronor på en vecka? Det enda alternativet jag såg var att spela på lotteri eller dyligt. Precis när jag klev på bussen igen fick jag ett samtal till mobilen från min advokat. Arvsskatten kommer att hamna på 4.000 euros, hon har även stämt av med min kommun där skatten skall betalas. Gissa om jag känner mig lättad.

Precis som alltid när jag får glädjande besked så går luften ur mig. Nu måste jag vila. Till min mamma och till andra jag känner, jag orkar inte prata via Skype eller telefon idag. Jag lovar att ringa dig/er i morgon. OK?

Etiketter: , , , ,