Sen jag kom hem vid 19-tiden så har jag suttit och svarat på viktiga mail. Det märks att jag har varit borta från datorn en hel dag, för alla frågor samlas på hög. Hade inte internet funnits så vet jag inte hur den här soppan hade kunnat lösas inom de legala tidsramar som finns. Dessutom hade jag ju inte kunnat skriva av mig här. Att kunna sitta vid köksbordet hemma och beta av alla arvsrättsliga problem i två länder är ju ganska fantastiskt trots allt!

Allt gick över förväntan idag. Jag tog en riktig långpromenad genom stan via den vackra teatergatan Gran Via (det var ju nästan vitsigt), som efter Plaza de España övergår till Calle Princesa, där jag hade bestämt möte med den pensionerade notarien som glömt skriva under en sida i min viktiga arvsdeklaration. Jag hade drygt en timme att spendera innan klockan blev 17 och jag hittade en tapasbar på andra sidan gatan där jag avnjöt min café con leche (kaffe med mjölk) i godan ro i solskenet. Denna tapasbar kommer att få ett besök senare, råkade nämligen se att de finns med i Guide Michelin, och det lovar ju gott.

När klockan klämtade ringde jag på hos den pensionerade notarien och han öppnade med en gång. Jag hamnade i hans privata bostad där jag fick många ursäktande fraser, jag tackade för att han kunde ta emot mig snabbt. Fem minuter senare var den saknade signaturen påskriven, och jag rusade till metron för att åka till det andra notariatet. Alla papper är nu kompletta och det enda som saknas är min överföring från Sverige för att betala arvskatten, den hade inte kommit in på mitt konto idag.

På onsdag hoppas jag kunna hämta bouppteckningen och betala de skatter som hör till i Spanien.

Nu skall jag strax gå och lägga mig, en snurrigare dag än denna hoppas jag slippa på ett tag…

Etiketter: , , ,