Idag har jag haft lite flyt, om man bortser från de två tidningarna där jag vill annonsera, som inte har hört av sig. Flygbiljetten är nu bokad, jag reser den 17 maj och kommer tillbaka den 1 juni.

Under denna tid hoppas jag kunna slutföra och skriva under bouppteckningen i Stockholm i slutet av vecka 20 eller i början på vecka 21. Dessutom genomföra minnesstunden den 29 maj.

Jag har preliminärbokat hyrbil på Avis i Svågertorp, jag får besked inom 72 timmar om jag får den. Det var ett stort skillnad på pris om man jämför med i julas. Då ville dom ha drygt 14.000 kr!! för 19 dagar, nu kan jag få en bil under 4.900 kr för 15 dagar.

Jag hade en liten dust i morse med församlingen där urnan skall placeras i minneslund. De behövde ett intyg med namn och personnummer som visar att det verkligen är makens aska. Nu existerar inte svenska personnummer i Spanien, och inte ens det spanska identitetsnumret finns med på de två dokumenten jag fick från begravningsbyrån. Det löste sig till sist när jag skickade in svenska ambassadens fil som går till skatteverket, försäkringskassan och UD. Det är denna fil som bekräftar en svensk medborgares dödsfall utanför Sverige. Jag fick till sist beskedet att jag skulle ta med de papper jag har, inklusive de spanska. Jag fick faktiskt ett mycket vänligt bemötande från församlingen. Det återstår för mig att ringa kyrkovaktmästarna och bestämma tidpunkt för överlämningen.

Eftersom de två svenska tidningarna inte har hört av sig avseende annonsering om minnesstund, så tar jag det via mail och telefon istället. Jag skall ringa ett par samtal ikväll. När det gäller den svenska delen av företaget där maken jobbade så är inbjudan redan ute. Jag är så tacksam för denna hjälp!

I förmiddags spelade vi bridge hos mig. Mina bridgevänner hade med sig en massa läckerheter, så jag har goda smörgåsar och empanada (en paj med tonfisk) till middag ikväll.

Nej, nu skall jag fortsätta med pappersexercisen. På återseende…

Etiketter: , , , ,