Även om jag sov hyfsat under natten till idag så känner jag mig sliten och trött. Det är många tankar som snurrar igen, och mycket som måste ordnas inför resan till Sverige.

Jag åkte iväg till en väninna och spelade bridge i förmiddags, men jag hade väldigt svårt med koncentrationsförmågan. Det var i alla fall skönt att komma hemifrån lite.

Inbjudningarna till minnesstunden börjar trilla in, och det får mig givetvis att tänka på hur man bäst organiserar lunchen. Jag har tack och lov hjälp från makens barndomsvänner med det praktiska och de fungerar även som bollplank. Jag funderar på att göra ett bildspel med foton att visas under/efter lunchen. Jag skall se om jag kan ta tag i detta i helgen, annars tar jag med mig en extern hårddisk med alla foton till Sverige och pillar vidare där.

I morgon skall jag ringa kyrkvaktmästarna för att höra mig för om lämplig avlämningsdag för urnan. Jag hoppas att det är ok dagen innan ceremonin. Jag måste planera varje dag i Sverige så att allting klaffar.

Vidare kollar jag färdmedel för att ta mig till Stockholm under bouppteckningen. Att bila tänker jag inte göra. SJ:s tågbiljetter är fruktansvärt dyra, så det lutar åt att ta buss istället. Drygt 7 timmar tar en direktbuss mellan Helsingborg och Stockholm, men jag kan inte boka än beroende på att jag behöver få besked av advokaten om jag behöver infinna mig någon dag innan för att gå igenom alla papper. Nå, det återstår att se.

Hantverkarna som fixat läckorna på taket har precis färdigställt sitt jobb, så nu väntar jag på ”la dolorosa”, dvs fakturan. Målningen inomhus får bli när jag är tillbaka i Spanien igen i början på juni.

Nu måste jag försöka vila lite, på återseende…

Ps) Precis när jag skulle posta detta inlägg så ringde min spanska advokat. Nu har jag nya dokument som jag måste skanna inför inkomstdeklarationen här i Spanien. Nå, det får faktiskt vänta tills i morgon.

Etiketter: , , , , , ,