Den snurriga inledningen av gårdagen har fortsatt idag. Om man bortser från bridgespelet där jag fick ett välbehövligt avbrott, så händer det saker hela tiden.

En timme efter jag kom hem från bridgen så ringde målarna på dörren. Jag hade precis börjat ta ner gardiner, tavlor och dylikt för att de skulle kunna köra sista spacklingen och finputsningen utan problem. I morgon kommer de på morgonen och skall börja måla inomhus, det skall bli så skönt!

Med tanke på att många möbler är inplastade och det ligger skyddsplast på golvet och skyddstejpade lister så ringde jag tjejen som skulle komma och hjälpa mig att städa idag. Jag sa att det inte var någon idé att hon kom, hon kommer på fredag istället, och det passar ju utmärkt!

I morse mailade jag min spanska advokat för att meddela att jag åker in till stan i morgon bitti för att bl a lämna in självdeklarationerna. Jag meddelade att jag ändrat till rätt bankkonto för skatteåterbäringen med tipex och hon ringde mig omgående. Vissa banker accepterar inte detta så hon skulle skicka om deklarationerna till mig med rätt konto. Jag frågade henne om hon var tvungen att börja om från början igen, men så var inte fallet tack och lov. Filerna låg sparade på hennes dator så det var bara att ändra konto och deklarationsdatum.

När jag kom tillbaka från bridgen så låg deklarationerna och väntade i inkorgen, när jag öppnade för att kika så var det ett helt främmande bankkonto på dem. Via internet kunde jag se att kontot tillhörde Barclays och inte Halifax, jag mailade snabbt och sa att jag skulle ringa upp henne. Hon förekom mig, ringde och bad om ursäkt, och idag på sena eftermiddagen så kom till sist de rätta deklarationerna som jag skall lämna in i morgon. På med skrivaren igen, varje deklaration innehåller 23 sidor!!

I morgon bitti åker jag mao in till stan. Först till banken, sen blir det en Orange-butik, skall tanka upp mitt mobila bredband inför den stundande minisemestern, sedan väntar Registro Mercantil där jag hoppas kunna hämta ut min notariehandling utan problem. Vidare till spanska advokaten där jag skall lämna in ett kuvert med handlingar avseende företaget. Hon håller på att hjälpa mig att rätta till fel avseende år 2008. Till sist skall jag till en väninna som bjuder på lunch, härligt!

Apropå advokater. Jag fick en slutfaktura från min svenska advokat idag. Ytterligare 6.700 kr skall jag punga ut med. Jag skickade ett mail till honom och sa att han inte var billig, men att jag ju inte hade något val. Vidare skrev jag att jag i mitt nästa liv skall bli advokat och absolut inte webbdesigner!

I skrivande stund har jag en av solenergikillarna här som avslutar sitt jobb. Räkningen kommer att bli betydligt billigare än från den svenske advokaten. Tror jag skall tipsa den förstnämnde om att bli advokat också!

Ps) Glömde att nämna…
Eftersom målarbossen som var hemma idag är gift med mäklaren som skulle visa huset igår så fick jag reda på att visningen blev inställd pga sjukt barn. Kanske lika bra det? Spekulanterna skall återkomma, och jag hoppas verkligen att det blir när det är färdigmålat inomhus!

Etiketter: , , , , , , ,