I morse vaknade jag strax före kl 6 och eftersom jag hade klockan på ringning kl 7, så insåg jag att det inte var någon vits att somna om. Vid åtta-tiden satt jag på bussen in till stan.

Någon timme senare klev jag in på Banco Halifax för att lämna in inkomstdeklarationerna. Vi stämde av att jag skrivit på överallt där jag skulle på de digra luntorna, så även att bankkontot där återbäringen kommer var rätt. Sen lämnade jag över de två direct debit visa-korten i mitt och makens namn och hon visade mig på dataskärmen att de var annullerade. Så även ett mail från huvudkontoret att maken skulle vara borta ur rullarna och att hypoteket enbart står i mitt namn. Bankkvinnan bad flera gånger om ursäkt att jag får kommunikation i makens namn och hon bad mig kontakta henne om det sker fler gånger.

Jag frågade bankkvinnan om hur hennes framtid ser ut, det sista brevet till maken som kom måndags aviserade sammanslagningen med Lloyds, och personalen kommer att splittras eftersom kontoret skall stänga igen. Någon skall över till Lloyds kontor på andra sidan gatan, hon själv skall till ett annat kontor i Madrid. Ja, hur man nu än ser på det så tycker jag att det känns som det enda rätta med tanke på din minimala kompetensen jag har stött på. Jag hoppas att jag lyckas sälja huset snart så att jag kan stänga igen mina affärer med den banken helt. När det gäller kompetens förresten. Bankkvinnan kommenterade min nya frissa i positiva ordalag och att jag var blond. Mitt svar blev ”Blonds have more fun”, något som hon inte förstod, så jag fick översätta till spanska 😉

Jag hade en kvart på mig innan affärerna öppnade, jag tog en sakta promenad bort till Goya och till en av Orange butiker. Jag hann få en kopp kaffe och en pincho de tortilla, dvs en bit potatisomelett, på en bar innan.

I den oranga telebutiken blev jag väldigt trevligt bemött, det går inte att jämföra med katastrofala Movistar. Killen fixade så att mitt abonnemang registrerades och jag betalade 25 euros för att ha internet under semestern nästa vecka. Dessutom hade vi lite trevligt småsnack eftersom datorn ville ha två efternamn inför registreringen som alla andra i Spanien, så i Orange värld så heter jag nu för tiden Andersson Andersson.

Jag gick tillbaka till Calle Serrano igen och stannade till i El Corte Ingles varuhus. Jag behövde köpa svart toner till min laserskrivare, jag fullkomligt sprutar ut dokument fortfarande. Sen inköptes C4-kuvert och fler plastfickor, något som också har strykande åtgång. Till sist unnade jag mig en lyx, jag köpte del 2 av Milleniumserien på dvd, på spanska heter Flickan som lekte med elden – La chica que soñaba con una cerilla y un bidón de gasolina!! Så nu vet jag vad jag skall göra ikväll, om jag inte somnar framför tv:n förstås. Det är ju det som är fördelen med en dvd, det är ju bara att se vidare nästa dag om man råkar somna.

Nästa stopp blev vid Registro Mercantil, merkantilregistret, där jag också blev vänligt bemött. Dels när jag frågade i informationen vilken lucka jag skulle gå till för att hämta en felaktig (i deras ögon) notariehandling om ändring i det lilla företaget från fåmansbolag till enmansbolag. Dels när jag hämtade ut den. Mannen frågade vilka felaktigheter det var, och jag fick snabbt tillbaka mina dokument. När det gäller att lämna in årsredovisningen för 2008 så är det inga problem, däremot så hävdade mannen vänligt att jag skulle kontakta min notarie för att ändra i dokumenten.

Nå, vi får se vad som händer nu, jag avslutade Madridbesöket med att lämna in alla handlingar till min advokat. Hon skall jobba vidare under min semestervecka. Redan igår kväll ringde jag till min väninna som så vänligen bjöd in mig till lunch idag, och tackade nej. Det är för mycket att stå i just nu. Dessutom ses vi på lördag här för att se på det kungliga bröllopet.

Jag var hemma igen vid 13-tiden och målarna var i full gång när jag anlände. Sovrummen var klara och i morgon kan jag sätta upp gardinerna. I skrivande stund är dom klara med all målning förutom i vardagsrummet som jag har visat bild på igår. Den nya färgblandningen för den blå väggen blev för mörk, det är ingen lätt färg att få till. Jag har dock fullt förtroende att dom fixar detta till i morgon, det är åtminstone min förhoppning eftersom vi på lördagen är ett gäng som skall träffas hos mig och se det kungliga bröllopet. Jag kommer nog bara att kika med ett öga, för jag är redan trött på det stora evenemanget.

Etiketter: , , , , , ,